Eindelijk winst voor KV Elburg

Zaterdagmiddag 21 oktober kon het Elburger publiek eindelijk juichen na een wedstrijd van Elburg 1. Elburg behaalde in de wedstrijd tegen Rood-Wit 1 de eerste punten door deze wedstrijd te winnen met 16-12. " Zo ga je toch met een beter gevoel de zaal in", aldus enkele blijde spelers..

Elburg en Rood-Wit begonnen de wedstrijd op een zonnig Burg. Bode sportpark waar zich veel publiek had verzameld. Voor het eerst sedert vele jaren kwamen de teams weer in competitieverband tegen elkaar uit. Rood-Wit deed het in deze veldcompetitie tot nu toe beter dan de Elburgers. De Wezepers hadden tot nu toe twee punten behaald, Elburg stond nog op nul. Daarbij kwam dat Elburg al een trainerswisseling achter de rug had en onder leiding van Rico Smit weer bouwt aan de toekomst.
Elburg en Rood-Wit staken veel energie in de wedstrijd, in de wetenschap dat de punten voor beide teams zeer welkom waren.
Gedurende de eerste twintig minuten hielden de teams elkaar goed in evenwicht maar er werd nog te weinig gescoord (3-3). Elburg kwam tot veel doelpogingen en was sterk onder de korf maar het schortte aan de afwerking. Toch kon Elburg in het vervolg van de eerste helft een klein gaatje slaan en leidde bij rust met 8-6.
Elburg kwam na de thee sterk uit de startblokken maar aanvankelijk kon Rood-Wit het tempo nog bijhouden. Op 10-9 gooide Elburg alle schroom van zich af en liep gemakkelijk uit naar 14-9. Daarna was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Met nog tien minuten te spelen kwam de overwinning niet meer in gevaar en won Elburg verdiend met 16-12.
Alle acht basisspelers van Elburg scoorden en zo wil het team het ook graag zien. Coach Rico Smit: "De inzet en spelplezier wordt elke week beter en daarmee ook het spel. Ik wil het hele team een compliment maken maar een speciale vermelding voor Naomi Westland. Zij speelde vanmiddag heel sterk" .
De veldcompetitie wordt voorlopig afgesloten. Komende weken wordt er weer getraind in de diverse sporthallen. Zaterdagavond 28 oktober zijn er oefenwedstrijd in sporthal 't Huiken.

De doelpunten tegen Rood-Wit kwamen van:
Jordi Immeker 4; Naomi Westland 3; Etienne uit de Fles 2; Danique uit de Fles 2; Simon de Haan 2; Benji Sjardijn 1; Rosalie Siemerink 1; Noah de Jong 1.