Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

Kansloze nederlaag voor KV Elburg

KV Elburg speelde zaterdag 11 november de eerste wedstrijden van dit zaalseizoen. Voor Elburg 1 stond de uitwedstrijd tegen Apeldoorn op het programma. Op papier was dit team een maatje te groot voor de Elburgers maar het verschil in deze wedstrijd was wel erg groot. Elburg verloor afgetekend met maar liefst 29-9.

KV Apeldoorn is de nieuwe naam van de fusieclubs Steeds Hooger en Atalanta. De samenvoeging van deze verenigingen heeft in ieder geval het eerste team goed gedaan. KV Apeldoorn was twee maatjes te groot voor de Elburgers. Daarbij moet wel worden gezegd dat Elburg de afgelopen week een behoorlijke puzzel had om de teams rond te krijgen. Door blessures en enkelen afwezigen kwamen de teams in gewijzigde samenstelling in het veld. Elburg kwam tegen Apeldoorn de hele wedstrijd niet in hun spel en keek bij rust al tegen een kansloze 14-3 achterstand aan. In de rust probeerde coach Rico Smit zijn team nog weer op scherp te zetten maar het verweer van Elburg was ook in de tweede helft te pover. Apeldoorn manifesteerde zich als kampioenskandidaat en won dik verdiend met ruime cijfers.

De doelpunten van Elburg kwamen van:
Jordi Immeker 5; Naomi Westland 2; Etienne uit de Fles 1; Rosalie 1.

Volgende week zaterdag 18 november speelt Elburg thuiswedstrijden in sporthal ’t Huiken. Elburg 1 speelt om 15.45 uur tegen Klimop uit Asten en Elburg 2 speelt om 14.30 uur tegen Dindoa 3.