KV Elburg pakt eerste winst in zaalcompetitie

KV Elburg speelde zaterdag 18 november de eerste thuiswedstrijd in de nog jonge zaalkorfbalcompetitie. Deze wedstrijd leverde ook meteen de eerste punten op. Tegen het onbekende Klimop uit Asten (Noord-Brabant) werd gewonnen met 18-16.

In het drukke jubileumweekend van de 40-jarige korfbalvereniging stond er ook gewoon competitie wedstrijden gepland. Vanwege dit jubileum speelde Elburg 1 bij wijze van uitzondering al ’s middags. Dat was ook te merken aan de publieke belangstelling maar daar stoorde het tem van coach Rico Smit zich niet aan. Behalve in de beginfase was Elburg gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en won dan ook verdiend. Vanwege de blessure van Simon de Haan had Rico Smit een basisplaats voor Jeffrey Prins.
Gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd had Elburg moeite met scoren maar daar had Klimop in die fase geen last van en nam een 3-6 voorsprong. Daarna begon het bij Elburg beter te lopen. In een mum van tijd was het “er op en er over”. De 3-6 achterstand was in tien minuten ongebogen in een 9-6 voorsprong. Er werd gerust bij de stand 11-9.
Het verschil van twee of drie doelpunten bleef gedurende de tweede helft in stand maar toch kwam Elburg niet echt los van Klimop. Met enkele doelpunten van invaller Kees Magre stelde Elburg de winst definitief veilig. Gezien het spelbeeld had Elburg met een wat ruimer verschil moeten winnen maar de punten kwamen niet in gevaar. Een verdiende overwinning en daar was het team ook aan toe na de zeperd van vorige week.

Jordi Immeker 4; Etienne uit de Fles 4; Kees Magre 3; Benji Sjardijn 2; Noah de Jong 2; Rosalie Siemerink 1; Jeffrey Prins 1; Danique uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag 25 november speelt Elburg de uitwedstrijd tegen Zwaluwen, aanvang 12.50 uur. Elburg 2 speelt om 15.30 uur de uitwedstrijd tegen Roda.