Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg de gelukkigste in Zevenaar

KV Elburg speelde zaterdag 25 november de uitwedstrijd tegen het voor de Elburgers onbekende Zwaluwen uit Zevenaar. Na een gelijk opgaande wedstrijd pakte Elburg in de slotfase alsnog de winst. Einduitslag 20-21.

Elburg en Zwaluwen hebben in een grijs verleden ooit eens in competitieverband tegen elkaar gespeeld. De indeling in deze zaalcompetitie levert voor de Elburgers veel nieuwe en dus onbekende tegenstanders op. Een daarvan is de ploeg uit Zevenaar.
Zwaluwen wachtte nog op de eerste winst maar Elburg heeft al een winstpartij op haar naam staan. De punten waren na afloop van deze wedstrijd voor het team van Rico Smit maar dat ook zo maar andersom kunnen zijn.
Elburg kon in haar vaste samenstelling aan de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin waren de teams aan elkaar gewaagd en dat werd ook uitgedrukt in doelpunten. Na een gelijk opgaande strijd werd de eerste helft afgesloten met een 10-11 voorsprong voor Elburg. Ook de tweede helft was spannend. Elburg nam een voorsprong van enkele doelpunten maar een wissel aan de kant van Zwaluwen zorgde voor nieuw elan. Zwaluwen kwam langszij en nam een kleine voorsprong. Toen coach Rico Smit ook een wissel inzette in de persoon van Kees Magre wisselden de kansen weer. Tot 20-20 ging de wedstrijd gelijk op en het was duidelijk dat de gelukkigste zou gaan winnen. Simon de Haan gooide echter de winnende treffer door de korf zodat de winst en de punten naar Elburg gingen.

De doelpunten kwamen van:
Simon de Haan 8; Jordi Immeker 4; Etienne uit de Fles 4; Danique uit de Fles 2; Noah de Jong 1; Rosalie Siemerink 1; Kees Magre 1.

Volgende week zaterdag 2 december speelt Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen Naas uit Enschede, aanvang 20.45 uur. Elburg 2 speelt om 19.30 uur tegen Dalto 5 uit Driebergen.