Keurige overwinning Elburg 3 op Tweemaal 6

Voor de spelers van Elburg 3 stond vorige week zaterdag hun tweede competitiewedstrijd op het programma. Elburg trof in ’t Harde het jonge 4de team van Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Tegen het sterk verdedigende Elburg kwam TZ er aanvallend niet aan te pas. Na 30 minuten korfballen stond er een 9-5 ruststand op het bord. In de 2de helft deed Elburg er verdedigend nog een tandje bovenop. De aanwezige supporters kregen een vermakelijke tweede helft te zien met veel mooie en vloeiende combinaties die uit de hoge hoed werden getoverd. TZ was niet bij machte Elburg te stoppen en na 60 minuten korfbal stond er een 20-8 eindstand op het bord.

In een poule met vooral kampioenen zijn de verhoudingen na 2 speelrondes verre van duidelijk. In deze tot nu toe spannende competitie eindigen de meeste wedstrijden in een gelijkspel of krappe overwinning. Ook nu was het vooraf niet duidelijk wat Elburg te wachten zou staan. Doel van deze wedstrijd was dan ook om het verdedigend strak dicht te houden en te kijken hoeveel doelpunten er vandaag gemaakt konden worden. Een lekker potje korfballen met elkaar.

Vanaf de eerste minuut was voor de supporters al duidelijk dat Elburg niet van plan was veel tegendoelpunten weg te geven. Tweemaal Zes werd gelijk vastgezet wat resulteerde in veel onderscheppingen in de aanvalsopbouw. Daarbij werden er weinig persoonlijke fouten gemaakt en hierdoor zou TZ in de eerste helft maar 5 keer scoren. Aanvallend zat het allemaal goed in elkaar aan Elburger kant. Mooie aanvallen en veel kansen werden er gecreëerd. Met een tussenstand van 9-5 bij rust was het dan ook alleen de afronding waar Elburg ‘ontevreden’ over kon zijn. Strijdplan voor de 2de helft: kijken waar we nog meer druk kunnen geven en aanvallend die ballen er gewoon inleggen.

Als we de 1ste helft als prima beschouwen dan was de 2de uitstekend. Elburg nam verdedigend geen gas terug en bleef tot het eind toe druk zetten. De aanwezige supporters werden in de 2de helft zeker beloond voor hun aanwezigheid. Aanvallend was Elburg duidelijk van plan om er een mooie helft van te maken of zoals Marco mooi liet optekenen: “winnen is leuk, maar dat doen met mooi korfbal en leuke combinaties is nog veel leuker”. Een hele hoop vloeiende combinaties en verrassende acties verder wist Elburg vlak voor tijd de 20 aan te tikken. Na het eindsignaal zochten de Elburger spelers en supporters dan ook tevreden de kantine op.

Een keurige overwinning waarmee Elburg duidelijk een signaal afgeeft naar de andere teams in deze competitie. Behalve plezier tijdens de wedstrijden hebben de spelers samen ook veel plezier in de 3de helft. Onder het genot van een versnapering werd deze leuke wedstrijd met de aanwezige supporters afgesloten. Adriaan bedankt voor het fluiten, supporters bedankt voor het komen en we zien jullie graag komende zaterdag weer. Is het niet gelukt om afgelopen zaterdag te komen kijken? Geen punt, komende zaterdag om 13:00 uur staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Nova uit Bilthoven. Lukt het niet om bij de 1ste en/of 2de helft aanwezig te zijn, wees dan welkom voor de 3de. Allen van harte uitgenodigd in het MFC.

Hopelijk tot dan.

Elburg 3