Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg zet de stijgende lijn voort

KV Elburg heeft zaterdagavond de stijgende lijn van de afgelopen weken voortgezet. Elburg zette in een uitstekende wedstrijd haar tegenstander EKC Nääs uit Enschede aan de kant en pakte met 25-14 de zeer verdiende overwinning.

Niet alleen winst maar ook hoe die tot stand kwam gaf hoop in de Elburger harten. Al bijna een half jaar wordt er getraind op een nieuwe spelstijl die met name door Jan Westland is gepromoot binnen de vereniging. Nu ziet men ook de resultaten daarvan. Het spel is sneller en meer dynamisch geworden. Daarbij wordt door alle spelers gescoord in plaats van enkele speerpunten zoals in het verleden vaak gebeurde. Daarnaast werkt trainer/coach Rico Smit gericht aan een aantal verbeterpunten, met name het verdedigen.
Deze zaken kwamen zaterdagavond in de wedstrijd tegen Nääs goed uit de verf. Elburg was in staat veel energie in de wedstijd te steken, verdedigde strak en scoorde gemakkelijk. Vooral de eerste helft was sterk van de Elburgers en de ruststand van 13-4 zei dan om voldoende.
In de tweede helft ging Elburg op dezelfde voet voort. Mooie acties leverden even zoveel mooie doelpunten op en bracht het vele publiek soms op de banken. In de laatste tien minuten gaf Rico Smit enkele reservespelers nog speeltijd die dan ook prompt scoorden. Rico Smit was na afloop tevreden over zijn team. “Alle tien spelers hebben gescoord en het hoge tempo kon tot bijna het eind van de wedstrijd worden volgehouden. We gaan elke week een stukje beter.” Elburg is door dit resultaat gestegen naar de derde plaats op de ranglijst.

De doelpunten kwamen van:
Simon de Haan 6; Jordi Immeker 5; Etienne uit de Fles 3; Noah de Jong 2; Kees Magre 2; Jeffrey Prins 2; Benji Sjardijn 2; Rosalie Siemerink 1; Danique uit de Fles 1; Naomi Westland 1.

Volgende week zaterdag 9 december speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Duko uit Duiven, aanvang 11.15 uur uur. Elburg 2 speelt om 11.10 uur tegen Antilopen 3 in Leusden.

 20171202S1 320171202s1
20171202s1 2