KV Elburg net niet opgewassen tegen DOT

KV Elburg speelde zaterdagavond in sporthal ’t Huiken de thuiswedstrijd tegen DOT uit Oss. Beide teams maakten er een attractieve wedstrijd van met een spannende slotfase. Elburg kwam uiteindelijk net iets te kort en verloor met 20-22.

De einduitslag laat zien dat deze ploegen elkaar niet veel ontlopen. Ook op de ranglijst staan beide teams in de middenmoot. Elburg moest echter de hele wedstrijd hard werken om DOT in het vizier te houden. Daarom kwam het eigen spelletje van de Elburgers deze wedstrijd niet goed uit de verf, natuurlijk ook een verdienste van de tegenstander.
In de openingsfase nam DOT een snelle voorsprong (1-4) maar na een kwartier spelen had Elburg de stand alweer in evenwicht getrokken. Daarna scoorden de teams om en om. Toch was het DOT die bij rust weer een kleine voorsprong had genomen (10-13).
Na rust pakte DOT steeds meer het initiatief en op 11-16 leek de wedstrijd gespeeld. Coach Rico Smit probeerde met tactische wissels het tij te keren. Elburg herpakte zich op uitstekende wijze en kroop weer dichterbij. Met nog twee minuten op de klok was de stand weer gelijk (20-20) en werd het duidelijk dat de gelukkigste zou winnen. Elburg was echte niet meer bij machte om tot scoren te komen, DOT deed dat nog wel twee keer zodat de punten mee naar Oss gingen.
Na afloop van de wedstrijd werd Simon de Haan gehuldigd omdat hij zijn 1250e competitiedoelpunt had gescoord in een standaardteam. Voor hem waren er bloemen van bestuurslid Sjaak van Riesen.

Simon de Haan 6; Jordi Immeker 4; Etienne uit de Fles 3; Rosalie Siemerink 2; Noah de Jong 2; Danique uit de Fles 2; Kees Magre 1.

Volgende week zaterdag 23 december is er een beperkt competitieprogramma. Op zaterdag 6 januari wordt de competitie hervat.

20171219s1

Elburg 1 kon het zaterdag niet bolwerken tegen DOT