KV Elburg pakt op de valreep de punten

KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Zevenaar op het nippertje de twee punten weten te redden. Tegen de rode lantaarndrager werd het 17-16 in Elburgs voordeel.

Gedurende de hele wedstrijd tegen Zwaluwen was de spanning te snijden, zowel op het veld als op de tribune. Que scoreverloop ontliepen de teams elkaar niets en Elburg kon pas in de laatste drie minuten van de wedstrijd de winst veilig stellen. Voor het zover was had coach Rico Smit nog wel wat probleempjes op te lossen. Kees Magre moest deze wedstrijd wegens ziekte aan zich voorbij laten gaan. Voor hem stond Jeffrey Prins in de basis maar ook hij moest halverwege de tweede helft afhaken. Omdat hij ook al een wedstrijd in A1 in de benen had was het uitspelen van de wedstrijd in Elburg 1 teveel van het goede. Overigens hadden Jarco Vlieger en Daan Westland daarna goede invalbeurten.

Coach Rico Smit baalde flink na afloop van de wedstrijd. Natuurlijk overheerste de blijdschap over de twee punten maar de manier waarop Zwaluwen het Elburg in deze wedstrijd zo moeilijk had gemaakt viel hem zwaar. Zwaluwen speelde van de eerste tot de laatste minuut op de rebound en door deze manier van verdedigen (achter verdedigen) was de kijkwaarde van de wedstrijd laag. Elburg had erg veel last van deze manier van korfbal spelen en het leverde Zwaluwen uiteindelijk niets op.
Na een gelijk opgaande wedstrijd werd op de stand 6-7 gerust. Verdedigend zat het dus wel goed bij beide partijen maar de aanvallen leverden te weinig doelpunten op.
De tweede helft was ongemeen spannend. Drie minuten voor tijd was het 15-15. In de slotminuten trok Elburg de wedstrijd toch nog naar zich toe en pakte verdiend de beide punten (17-16). Blijdschap bij het team en toeschouwers, Zwaluwen bleef achter met legen handen en nul punten op de ranglijst.

Simon de Haan 7; Jordi Immeker 3; Danique uit de Fles 2; Etienne uit de Fles 2; Noah de Jong 2; Jeffrey Prins 1.

Volgende week zaterdag 3 februari speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen EKC Naas in Enschede, aanvang 20.25 uur. Elburg 2 speelt om 18.10 uur tegen Dalto 5.

De foto’s zijn van de wedstrijd Elburg-Zwaluwen en zijn gemaakt door Harry Immeker/korfbalfoto.nl.

20180128Elburg1220180128Elburg1120180128Elburg1