KV Elburg komt tekort tegen EKC Nääs

KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen EKC Nääs uit Enschede geen punten kunnen pakken. In een mindere periode voor rust kwam Elburg op achterstand van vier doelpunten. Dat maakte het team in de rest van de wedstrijd niet meer goed. Eindstand 21-17.

Elburg was door de stijgende lijn van de laatste weken bovenin de ranglijst van de 2e klas C te vinden. EKC Nääs had tot nu toe zes punten minder. In de thuiswedstrijd tegen EKC Nääs speelde Elburg een van haar beste wedstrijden en won toen overtuigend van deze tegenstander. Het werd in Elburg toen een afgetekende overwinning met 25-14.
EKC Nääs had kennelijk besloten om niet opnieuw tegen een dergelijk grote verlies op te lopen. Zij tapten duidelijk uit een ander vaatje dan de wedstrijd in Elburg.
De teams ontliepen elkaar in de beginfase niet veel. Na een kwartier stond er een 4-4 tussenstand op het scorebord. Daarna pakte EKC Nääs het initiatief en bouwde aan een voorsprong. In deze fase kende Elburg een mindere periode. Het kon EKC Nääs scorend niet bijbenen en bij rust keek men zo maar tegen een flinke achterstand aan (14-9).
Na rust scoorde Elburg weer beter mee maar het gat van vier doelpunten kon men aanvankelijk niet overbruggen. Op 19-17 gloorde er weer enige hoop in de Elburger harten. Zou het toch nog lukken om in de slotfase nog een punt te pakken? Echter, EKC Nääs gaf de wedstrijd niet meer uit handen. In de slotfase scoorden de Enschedeers nog twee keer en sloten de wedstijd winnend af met 21-17.
Geen punten voor de Elburgers die geen slechte wedstrijd afleverden maar verloren van een scherpere tegenstander.

Simon de Haan 5; Etienne uit de Fles 5; Jordi Immeker 3; Rosalie Siemerink 2; Danique uit de Fles 1; Kees Magre 1;

Volgende week zaterdag 10 februari speelt Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen Duko 1 uit Duiven, aanvang 20.45 uur in sporthal ’t Huiken. Elburg 2 speelt daarvoor om 19.30 uur tegen Antilopen 3.