KV Elburg pakt de draad weer op

KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DUKO een mooie overwinning binnen gehaald. Een ontketend Elburg scoorde dertig keer en dat is nog niet vaak gebeurd. De twintig tegen doelpunten gaf ook aan dat DUKO ook niet het minste team is in de 2e klas C. Eindstand 30-20.

Elburg was gewaarschuwd voor deze tegenstander die er in de uitwedstrijd bijna met de twee punten vandoor was gegaan. Elburg kon het team uit Duiven destijds maar net op een gelijkspel houden.
Coach Rico Smit kon tegen DUKO beschikken over een fitte selectie maar wegens het ontbreken van Jordi Immeker was er opnieuw een basisplaats voor Jeffrey Prins.
Elburg begon prima aan de wedstrijd maar een incident in de beginfase van de wedstijd speelde Elburg goed in de kaart. Elburg kwam in een flow en scoorde uit alle hoeken van het veld. DUKO was van slag en liep daardoor voortdurend achter de feiten aan. Via 11-5 halverwege de eerste helft werd de ruststand bepaald op 16-6.
Er was geen vuiltje aan de lucht voor de Elburgers die in de tweede helft rustig doorgingen. In de slotfase werd hard gewerkt om de grens van dertig doelpunten te halen. Etienne uit de Fles had de eer om de 30e er in te gooien. Daarna floot de scheidsrechter voor het einde. Een dik verdiende overwinning voor de Elburgers die het team in de bovenste regionen van de 2e klas C houdt.

De doelpunten kwamen van:
Kees Magre 8; Simon de Haan 6; Rosalie Siemerink 4; Etienne uit de Fles 3; Danique uit de Fles 3; Benjamin Tijdeman 3; Naomi Westland 1; Linde Herkert 1; Jarco Vlieger 1.

Volgende week zaterdag 17 februari speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen DOT 1 uit Oss, aanvang 15.00 uur. Elburg 2 speelt om 16.30 uur de uitwedstijd tegen Sparta Nijkerk 3.