KV Elburg deelt de punten met DOS-WK

KV Elburg heeft zaterdag in de laatste wedstrijd in deze zaalcompetitie de punten gedeeld met de tegenstander DOS-WK 1 uit Enschede. In sporthal ’t Huiken werd het na een spannende wedstrijd 23-23. Door dit resultaat eindigde Elburg 1 op de 3e plaats in de 2e klas C. Een uitstekend resultaat.

Apeldoorn en DOS-WK hebben feitelijk de hele competitie de ranglijst in de 2e klas C aangevoerd waarbij Apeldoorn duidelijk het sterkste team had en kampioen werd. Apeldoorn moest slechts 1 punt afstaan in deze competitie, uitgerekend in de wedstijd tegen Elburg. DOS-WK volgde op gepaste afstand en pakt de tweede plaats in de eindrangschikking. Elburg eindigt op een keurige derde plaats met 17 punten uit 14 wedstrijden.

Elburg en DOS-WK maakten er zaterdagavond voor een goed bezette tribune een echte wedstrijd van. Vooral de eerste helft was van beide teams van hoog niveau. Elburg was echter wel de bovenliggende partij en scoorde, vooral in de beginfase, gemakkelijk. Na zeven minuten stond er al een stand van 7-4 op het scorebord. Elburg sloeg in dat eerste deel van de wedstrijd meteen een gaatje en kon dit tot de rust gemakkelijk vast houden. Met name Etienne uit de Fles deed van zich spreken met vijf doelpunten in de eerste helft die eindigde bij de stand 14-11.
Na rust kon Elburg nog uitlopen tot 17-12 maar daarna eiste het hoge tempo haar tol. DOS-WK sloop dichterbij en op de stand 20-20 was alles weer mogelijk. Er braken een paar spannende laatste minuten aan. Bij de stand 22-22 en met nog 1 minuut op de klok scoorde Rosalie Siemerink de 23e treffer voor Elburg en iedereen dacht dat de winst veilig was gesteld. Toch scoorde DOS-WK in de slotminuut nog de gelijkmaker. Uiteindelijk had iedereen na deze mooie wedstrijd wel vrede met de puntendeling.

Etienne uit de Fles 7; Kees Magre 4; Naomi Westland 3; Jordi Immeker 3; Noah de Jong 2; Simon de Haan 2; Rosalie Siemerink 2.

Volgende week zaterdag 17 maart worden er nog een aantal wedstrijden in de zaal gepeeld. Daarna maakt KV Elburg zich weer op voor de veldcompetitie. De eerste wedstrijden op het veld worden op zaterdag 31 maart gespeeld.