KV Elburg verliest opnieuw

KV Elburg verloor afgelopen zaterdag opnieuw haar competitiewedstrijd. Op het Burg. Bode sportpark was Exakwa uit Lelystad te sterk voor de Elburgers. Het werd uiteindelijk toch nog een ruime nederlaag: 14-22.

Elburg staat in de 2e klas C op de laatste plaats en handhaving in deze klas in zeer onzeker. Exakwa doet mee om de bovenste plaatsen. Beide ploegen hadden de punten dus hard nodig maar duidelijk was dat de ploeg uit Lelystad het meeste recht op de overwinning had.
Dat de nederlaag voor Elburg uiteindelijk zo groot uit zou vallen was een kwartier voor tijd nog niet duidelijk. Met name de eerste helft deed Elburg goed mee en pakte enkele keren een kleine voorsprong. Toch was het Exakwa die met een kleine voorsprong de rust in ging (8-9).
Na rust was het Exakwa die de lakens uitdeelde alhoewel Elburg het geluk ook niet aan haar zijde had. Veel ballen vlogen weer uit de korf terwijl Exakwa toch met name het laatste kwartier heel gemakkelijk scoorde.
Op 10-12 en 12-14 mocht Elburg nog enge hoop koesteren maar toen het verschil vier doelpunten werd was de wedstrijd gespeeld. Exakwa speelde de wedstrijd keurig uit en Elburg kwam er niet meer aan te pas. Opnieuw verlies voor de Elburgers waardoor de positie op de ranglijst er niet beter op wordt.

Simon de Haan 5; Jordi Immeker 4; Kees Magre 2; Danique uit de Fles 2; Etienne uit de Fles 1.

Op zaterdag 28 april is er een beperkt competitieprogramma. Elburg 2 speelt om 14.00 uur thuis tegen TOP 2. Om 15.30 uur speelt Elburg 1 tegen TOP 1.