Geen Topdag voor KV Elburg

KV Elburg kon afgelopen zaterdag opnieuw geen punten bijschrijven. Na een goed begin liep Elburg de hele verdere wedstrijd achter de feiten aan en verloor toch nog ruim van tegenstander TOP uit Vroomshoop. Eindstand 12-20.

Door dit resultaat staat Elburg nog steeds stevig op de laatste plaats in de 2e klas C en komt degradatie steeds dichter bij. Winst tegen TOP had nog kansen gegeven voor Elburg maar nu wordt handhaving echt moeilijk. Elburg 2 pakte een knappe overwinning op TOP 2 maar dit succes kreeg geen vervolg. De wedstrijd van Elburg 1 begon nog hoopgevend. Elburg en TOP scoorden om en om zodat tot 4-5 de stand in evenwicht bleef. Daarna stokte de productie aan Elburg zijde. Nu moet ook worden gezegd dat het geluk opnieuw ontbrak bij het team van Rico Smit. Net als vorige week sprongen veel ballen uit korf en was het een kwestie net net-niet. TOP had terecht geen boodschap aan de malheur bij de Elburgers en bouwde de voorsprong uit. Bij rust was de achterstand van Elburg al 5 doelpunten (6-11).

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld. Elburg scoorde moeilijk en maakte teveel fouten. TOP buitte dit maximaal uit en won terecht maar enigszins geflatteerd met 12-20. Elburg pakte opnieuw geen punten en staat met slechts drie punten uit elf duels op de laatste laats. Alleen een wonder kan Elburg nog redden om degradatie uit de 2e klas te voorkomen.

Op zaterdag 5 mei is erg een competitieprogramma. Op zaterdag 12 mei is er weer een volledig programma.