KV Elburg pakt geen punten tegen de kampioen

KV Elburg 1 speelde zaterdag 2 juni haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op het Burg. Bode sportpark werd gespeeld tegen de kampioen in de 2e klas C, Dindoa 1 uit Ermelo. Elburg verloor uiteindelijk nogal ruim maar geflatteerd met 13-22.
Het korfbalveld in Elburg kleurde zaterdagmiddag behoorlijk blauw en wit, de kleuren van Dindoa. Een grote groep supporters uit Ermelo kwam de aanstaande kampioen naar de overwinning schreeuwen en natuurlijk was het na afloop groot feest. Toch kregen de Ermeloers de overwinning niet cadeau en ging het niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Voor Elburg was deze wedstrijd exemplarisch voor heel veel andere wedstrijden tijdens de veldcompetitie. Elburg speelt niet slecht en doet vaak niets onder voor de tegenstander. Het gaat vooral om de afronding van de aanvallen met een doelpunt en daar schort het aan, toch een essentieel onderdeel van deze sport, aldus de scheidende trainer coach Rico Smit.
In de eerste tien minuten had Elburg verreweg de meeste doelkansen maar het was Dindoa die uit twee aanvallen even zoveel doelpunten maakte. Daarna liep Dindoa vrij gemakkelijk uit naar een 2-8 voorsprong. Voor rust herstelde Elburg zich enigszins en bepaalde de ruststand op 7-10. Na rust zagen de vele toeschouwers een gelijk opgaande strijd maar Elburg kon niet langszij komen. In de laatste tien minuten liet Dindoa zien de ware kampioen te zijn. Na 12-14 liep men snel uit en was elke aanval bij wijze van spreken een doelpunt. Zo werd de eindstand, verdiend maar wat geflatteerd, uiteindelijk 13-22 en kon Dindoa haar kampoensfeest vieren. KV Elburg feliciteert Dindoa natuurlijk met het kampioenschap. Zelf zal Elburg volgend seizoen spelen in de 3e klas en daar vanuit proberen snel terug te komen in de 2e klas. Dat zal gaan onder leiding van de nieuwe trainer coach van Elburg 1 Jan Westland en de trainer coach van het tweede team, Benjamin Tijdeman.
De doelpunten kwamen van: Jordi Immeker 4; Kees Magre 3; Simon de Haan 3; Etienne uit de Fles 2; Noah de Jong 1.