Winst voor KV Elburg in de eerste competitiewedstrijd

In de eerste wedstrijd van de veldcompetitie pakte Elburg meteen twee punten tegen directe concurrent Rood-Wit uit Wezep. De beide degradanten van het vorig seizoen stonden meteen weer tegenover elkaar. In de slotfase toonde Elburg zich koelbloedig en won de wedstrijd met 18-16.

Zowel uit Wezep als Elburg was er veel publiek afgekomen op deze wedstrijd die de laatste jaren bol staat van de spanning. Dat was ook in deze wedstrijd het geval. Er werd op een sportieve manier fel gestreden om de punten en dat was ook wel nodig want tot drie minuten voor tijd, met een 16-16 stand op het scorebord, was alles nog mogelijk.
“De gelukkigste ploeg heeft vanmiddag gewonnen” aldus de verliezende coach uit Wezep. Jan Westland, coach van KV Elburg was van mening dat Elburg de punten had verdiend. “De laatste tien minuten gaven voor Elburg de doorslag. Toen konden we het afmaken maar het was niet gemakkelijk”.

Dat laatste was helemaal waar. Gedurende de hele wedstrijd hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Rood-Wit is een vechtersploeg die zich niet gemakkelijk gewonnen geeft. Na een vlotte voorsprong van 2-0 in Elburgs voordeel had het zo maar 4-0 kunnen worden als de kansen zouden worden afgemaakt. Nu kon Rood-Wit in de wedstrijd blijven maar Elburg bleef nog wel een kleine voorsprong houden. Op 6-6 kon Rood-Wit echter de aansluitingstreffer maken en nam vervolgens ook het initiatief in de wedstrijd. Dat betekende een kleine voorsprong voor de Wezepers van 7-8 bij rust.
Na rust zagen de toeschouwers een zelfde spelbeeld. Om beurten stonden de ploegen een doelpunt voor waarbij vooral aan Elburg zijde Corné Prins zich liet gelden. Op 15-16 scoorde Noah de Jong de 16-16 en dat was een belangrijke treffer. Elburg ging er op en er over. Simon de Haan kon door middel van twee doelpunten de winst veilig stellen waarbij de 17-16 in een combinatie met Jordi Immeker een beauty was.

Simon de Haan 8; Corné Prins 6; Jordi Immeker 1; Jeffrey Prins 1; Noah de Jong 1; Rosalie Siemerink 1.

Op zaterdag 15 september speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen het onbekende Pallas 1 uit Leeuwarden, aanvang 15.30 uur.

20180908 163810

20180908 155306