Geen punten voor KV Elburg in Leeuwarden

Elburg reisde zaterdag 15 september af naar Leeuwarden voor de wedstrijd tegen Pallas ’08 uit diezelfde plaats. Na een gelijkgaande eerste helft presteerde Elburg in de tweede helft ondermaats en verloor verdiend met 17-11.

Pallas ’08 was een onbekende tegenstander voor de Elburgers maar ook zij pakten vorige week twee punten in de eerste competitiewedstrijd. Meteen een mooie affiche voor een leuke en attractieve wedstrijd.
Coach Jan Westland kon deze middag wegens een blessure niet beschikken over de jonge Jeffrey Prins. Voor hem speelde Etienne uit de Fles. Elburg begon met veel vertrouwen aan deze wedstrijd maar kon in deze tweede wedstrijd het goede optreden van vorige week geen vervolg geven.
Pallas is een sterkte tegenstander die vooral verdedigend Elburg weinig ruimte gaf. De eerste helft kon Elburg nog goed in het spoor van de “Liewarders” blijven zodat er bij rust een 8-8 stand op het scorebord stond. Echter, gezien het spelbeeld was Jan Westland er niet gerust op zo zei hij achteraf. Waarom dat was bleek wel direct na de rust. Pallas schoot uit de startblokken en pakte in korte tijd een voorsprong van vijf doelpunten. Die slag kwam Elburg niet meer te boven. Pallas speelde geroutineerd de wedstrijd uit maar zorgde er bovendien voor dat de Elburger aanvallers maar weinig tot scoren kwamen. Elburg produceerde in de tweede helft slechts drie doelpunten en dat is veel te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen. Duidelijk was dat winst er niet meer in zat en zo bleven de punten in Leeuwarden.

Corné Prins 4; Simon de Haan 4; Jordi Immeker 1; Rosalie Siemerink 1; Danique uit de Fles 1.

Op zaterdag 22 september wordt de competitie voortgezet en speelt Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen EKC 2000 uit Emmen, aanvang 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark.