Scherp Elburg wint overtuigend

KV Elburg ontving zaterdagmiddag op het Burg. Bode sportpark het eerste team van EKC 2000 uit Emmen. De Elburgers wonnen na een uitstekende wedstrijd overtuigend met 29-17 en hielden zo de punten dik verdiend in Elburg.

Na afloop van de wedstrijd lachende gezichten bij de Elburger korfballers. Onder regenachtige weersomstandigheden had het team prima gepresteerd en bijna dertig doelpunten gemaakt, “een record op het veld” aldus coach Jan Westland. Daarbij kwam dat alle spelers op het scorebriefje stonden.
Elburg was er op gebrand om voor het thuispubliek een betere wedstrijd af te leveren dan vorige week tegen Pallas en daar was afgelopen week hard op getraind. De resultaten waren vanaf het begin van de wedstrijd te zien. Na acht minuten stond Elburg al op een 5-1 voorsprong en zo was de basis van de overwinning in de beginfase al gelegd. Elburg was duidelijk de betere ploeg en scoorde de eerste helft gemakkelijk maar gaf ook verdedigend weinig weg. Dit resulteerde in de ruststand van 13-6 in Elburgs voordeel.

Ook na rust was er geen vuiltje aan de lucht voor Elburg. Het team pakte de wedstrijd meteen weer goed op en bleef gemakkelijk scoren. In de loop van de tweede helft namen de Elburgers wat gas terug en kon EKC de stand een wat draagkijker aanzien geven. De winst kwam echter niet in gevaar en bij de stand 29-17 floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde. Door dit resultaat staat Elburg op een gedeelde tweede plaats op de ranglijst van de derde klas E.

Simon de Haan 7; Jordi Immeker 6; Corné Prins 4; Noah de Jong 3; Danique uit de Fles 3; Rosalie Siemerink 3; Hetty van den Berg 2; Jeffrey Prins 1.

Op zaterdag 29 september staan er weer thuiswedstrijden op het programma. Elburg 1 speelt dan om 15.30 uur tegen Vlug & Vaardig uit het Friese Garijp.