Regelmatige overwinning voor KV Elburg

KV Elburg 1 speelde zaterdagmiddag opnieuw een thuiswedstrijd. Op het Burg. Bode sportpark was men gastheer van Vlug&Vaardig 1 uit Garijp. Elburg speelde opnieuw een goede wedstrijd en won verdiend met 22-15.

Enkele seizoenen geleden kwamen de teams elkaar in competitieverband eens tegen. Verder was Vlug&Vaardig een vrij onbekende tegenstander voor de Elburgers. De thuisploeg trad de Friezen echter onbevangen tegemoet en liet de hele wedstrijd zien over de betere ploeg te beschikken.
Coach Jan Westland kon deze middag niet beschikken over Rosalie Siemerink (blessure). Voor haar speelde Henrieke Mulder en zij deed het heel verdienstelijk.
In de beginfase ging de wedstrijd nog gelijk op maar bij de stand 2-2 zette Elburg een tandje bij en scoorde een aantal doelpunten achter elkaar. Vlug&Vaardig moest het antwoord schuldig blijven en bleef de hele eerste helft steken op vier doelpunten. Elburg kwam uit op elf doelpunten, een comfortabele voorsprong om de tweede helft met vertrouwen tegemoet te zien.

Na rust kwam er een wat ander Vlug&Vaardig in het veld. Men had enkele wissels ingebracht en nu kon men Elburg wel behoorlijk tegenstand bieden. Vlug&Vaardig scoorde gemakkelijker maar ook Elburg kon nog goed de korf vinden. Het gat tussen de teams bleef steeds zeven tot acht doelpunten zodat de overwinning geen moment in gevaar kwam. Met de eindstand 22-15 leverde Elburg opnieuw een uitstekende prestatie en blijft door dit resultaat mee doen om de bovenste plaatsen.

Corné Prins 6; Simon de Haan 6; Jordi Immeker 5; Noah de Jong 2; Danique uit de Fles 1; Henrieke Mulder 1; Naomi Eikenaar 1.

Op zaterdag 6 oktober speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Flamingo’s 1 in Buitenpost, aanvang 15.30 uur. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Woudenberg 3.

20180929 15351720180929 154845