KV Elburg blijft winnen

KV Elburg 1 speelde zaterdagmiddag 6 oktober de belangrijke uitwedstrijd tegen Flamingo’s 1 uit Buitenpost. Beide ploegen hadden zes punten uit vier wedstrijden en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Elburg heerste echter op alle fronten en won met grote cijfers: 13-22.

In deze fase van de veldkorfbalcompetitie wordt al duidelijk welke ploegen meedoen om de bovenste plaatsen en welke ploegen het moeilijk krijgen. Elburg heeft alleen in de uitwedstrijd tegen Pallas in Leeuwarden de punten laten liggen. Verder is de ploeg van coach Jan Westland in goede doen en staat na de wedstrijd tegen Flamingo’s op een gedeelte eerste plaats, samen met Pallas en Rood-Wit.

Elburg begon de wedstrijd met de basis-acht maar moest na een kwartier al wisselen in verband met een blessure van Jeffrey Prins. Hij viel ongelukkig en werd vervangen door Jarco Vlieger.
Vanaf het eerste fluitsignaal speelden de Elburgers een gewonnen wedstrijd. Aanvallend was het sterk en net als de laatste weken vielen de doelpunten gemakkelijk. De Friezen uit Buitenpost moeten het hebben van veel inzet maar de klasse van de Elburgers bracht de ploeg niet in de problemen. De ruststrand van 2-12 sprak boekdelen, een teken dat het ook in verdedigend opzicht wel goed zat.

Elburg nam in de tweede helft wat gas terug en ook de concentratie verslapte. Nu kon Flamingo’s scorend beter in het spoor van de Elburgers blijven maar Elburg speelde de wedstrijd geroutineerd uit. De overwinning en de twee punten kwam geen moment in gevaar zodat Elburg zich nestelde aan de kop van de ranglijst.

Simon de Haan 8; Corné Prins 6; Jordi Immeker 2; Noah de Jong 2; Danique uit de Fles 2; Hetty van den Berg 1; Jeffrey Prins 1.

Op zaterdag 13 oktober speelt Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen, aanvang 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark. Elburg 2 speelt daarvoor om 14.00 uur tegen Devinco 2 (Deventer).