KV Elburg pakt koppositie

KV Elburg speelde zaterdagmiddag 13 oktober op het Burg. Bode sportpark de thuiswedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen. Het was niet de beste wedstrijd van de Elburgers maar gewonnen werd er wel. Met de eindstand 19-11 bleven de punten in Elburg en werd men lijstaanvoerder in de 3e klas E.

Dat Elburg goed gedijt onder leiding van haar trainer/coach Jan Westland is wel duidelijk. Ondanks het feit dat men vorig seizoen een stapje terug moest doen is het spelplezier en motivatie gebleven. Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt om het spelconcept dat de trainer voor ogen heeft nog beter in de wedstrijden uit te voeren. De meeste wedstrijden worden ruim gewonnen maar de competitie is nog lang en de concurrentie ligt op de loer.

Elburg begon zaterdag met Benji Sjardijn in de basis De vele toeschouwers zagen met name in de eerste helft een hardwerkend Elburg die het niet gemakkelijk had tegen Sparta. Ondanks het verschil op de ranglijst knokte het team uit Zevenhuizen (Groningen) voor elk punt. Ook zag Elburg dat Sparta, zoals wel meer teams doen, ging achterverdedigen. Elburg kwam hierdoor niet goed in haar spel. Daarbij kwam dat er diverse kansen werden gemist en teveel plaatsfouten werden gemaakt. Toch liet Elburg zien over de betere ploeg te beschikken. Via 5-4 halverwege de eerste helft kon Elburg in het laatste deel van de eerste helft toch een gaatje slaan. Er werd gerust bij de stand 9-5.

Na rust pakte Elburg de wedstrijd goed op en liet Sparta niet dichterbij komen. Op 15-8 was de wedstrijd gespeeld en kon Elburg de wedstrijd rustig uitspelen. Coach Jan Westland na afloop: “Het was vanmiddag niet onze beste wedstrijd maar de winst werd toch vrij eenvoudig gepakt”.
Op doelsaldo voert Elburg nu de ranglijst aan, samen met Rood-Wit uit Wezep die ook 10 punten uit zes wedstrijden heeft. Pallas uit Leeuwarden volgt dan met acht punten.

Simon de Haan 7; Jordi Immeker 4; Corné Prins 2; Noah de Jong 2; Benji Sjardijn 2; Danique uit de Fles 1; Hetty van den Berg 1;

Op zaterdag 20 oktober speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Achilles in Almelo, aanvang 15.30 uur. Elburg 2 speelt daarvoor om 14.00 uur tegen Achilles 2.