Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

Nipte winst voor KV Elburg

KV Elburg speelde zaterdagmiddag 20 oktober in Almelo de uitwedstrijd tegen Achilles. Na een goede eerste helft werd het in de tweede helft toch nog een beetje spannend. Elburg won wel met 16-18.

Omdat de andere teams in de top van de ranglijst ook wonnen is er in de stand niets veranderd. Elburg blijft koploper in de 3e klas E maar het wordt nog spannend omdat Rood-Wit uit Wezep de grootste concurrent lijkt.
Achilles Almelo staat op de zesde plaats op de ranglijst maar deze tegenstander speelde zaterdag tegen Elburg een prima wedstrijd en maakte het de koploper nog wel wat lastig. Coach Jan Westland na afloop: “De tweede helft kregen we het verdedigend wat moeilijk en zo kon Achilles dichterbij kruipen. Echt in de problemen zijn we echter niet geweest”.
Alleen in de beginfase kwam Elburg een keer op achterstand (3-2) maar daarna nam Elburg het initiatief. Vooral in de eerste helft liet Elburg zien over de betere ploeg te beschikken. De ruststand werd bepaald op 5-10. Geen vuiltje aan de lucht zo te zien, temeer omdat Elburg dit seizoen ook gewoon een sterkte tweede helft op de mat kan leggen.
Achilles kwam na de thee echter zonder schroom uit de kleedkamers. Het team begon gemakkelijker te scoren en kon zo het gat met Elburg verkleinen. Met nog tien minuten te spelen was de stand 13-15 en dat betekende nog even alles hens aan dek voor de Elburgers.
Elburg liep weer uit naar 13-17 maar nog gaf Achilles zich niet gewonnen. De ploeg scoorde nog een paar keer maar op de stand 16-18 was de wedstrijd gespeeld en was Elburg toch wel de verdiende winnaar.

De doelpunten kwamen van:
Jordi Immeker 4; Simon de Haan 3; Rosalie Siemerink 3; Corné Prins 3; Hetty van den Berg 2; Jeffrey Prins 2; Danique uit de Fles 1.

Op zaterdag 27 oktober speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Rood-Wit in Wezep, aanvang 15.30 uur. Elburg 2 speelt daarvoor om 14.00 uur tegen Rood-Wit 2. Dit zijn de laatste wedstrijden voordat het zaalseizoen begint.