Elburg sterk tegen Rood-Wit

KV Elburg speelde zaterdagmiddag 27 oktober in Wezep de uitwedstrijd tegen Rood-Wit. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van met Elburg als terechte winnaar. De wedstrijd eindigde in 18-26. Door deze winst is Elburg twee punten uitgelopen op de Wezepers.

Vooraf werd deze wedstrijd door beide teams gezien als een sleutelwedstrijd. Winst was cruciaal want de winnaar zou de koppositie pakken met goede vooruitzichten op het kampioenschap volgend voorjaar. Elburg speelde voor het eerst in de shirts van de nieuwe hoofdsponsor Broekhuis Opel Doornspijk.

De wedstrijden tegen Rood-Wit staan de laatste jaren altijd bol van de spanning. Die spanning was er in deze wedstrijd alleen in de eerste twintig minuten. In die periode hielden de teams elkaar goed in evenwicht met een licht overwicht voor de Wezepers.
Elburg had met name in die eerste fase van de wedstrijd last van de veldomstandigheden. In Wezep wordt nog gespeeld op natuurgras en dat leverde voor de Elburgers diverse val- en glijpartijen op.
Rood-Wit had via 4-2 het initiatief in de wedstrijd maar Elburg bleef rustig en kwam op 6-6 op gelijke hoogte. Elburg kwam beter in de wedstrijd, leek te wennen aan de omstandigheden en scoorde in die periode gemakkelijk. Er werd gerust bij de stand 10-14 in Elburgs voordeel.
Na rust zagen de vele toeschouwers een beter Elburg. Het was hard werken maar dat werd ook beloond. Elburg scoorde gemakkelijk maar Rood-Wit gaf zich niet snel gewonnen. Het team kwam terug tot 14-16 maar daarna was het Elburg wat de klok sloeg. Elburg speelde de wedstrijd geroutineerd uit en scoorde nog uit een aantal fraaie acties. Daarna hield men een bescheiden feestje om de overwinning te vieren.
Coach Jan Westland was na afloop blij met de overwinning maar ook hoe die tot stand was gekomen. “Elburg heeft er hard voor moeten werken en heeft zich zelf beloond. Ook super dat alle spelers weer hebben gescoord”.
Met deze wedstrijd kwam er voorlopig een einde aan de veldcompetie, die volgend voorjaar weer verder gaat. Nu staat de zaalcompetitie voor de deur. Binnenkort beginnen de trainingen en oefenwedstrijden voor de zaalcompetitie.

Simon de Haan 9; Jordi Immeker 5; Corné Prins 3; Noah de Jong 3; Jeffrey Prins 2; Rosalie Siemerink 1, Hetty van den Berg 1; Danique uit de Fles 1; Etienne uit de Fles 1.