Eerste winst voor KV Elburg

Voor bijna alle teams van Korfbalvereniging Elburg begon op zaterdag 24 november de zaalcompetitie. Elburg 1 startte in sporthal ’t Huiken tegen opponent TOP 1 uit Vroomshoop. De thuisclub won zonder al te grote problemen. Het werd 19-15.

In de oefencampagne voorafgaande aan de zaalcompetitie had coach Jan Westland geen aanleiding gezien zijn eerste selectie te wijzigen. Dat betekent dat hij met de volgende spelers de competitie ingaat: dames Hetty van den Berg, Rosalie Siemerink, Danique uit de Fles en Noah de Jong. Het herenkwartet bestaat uit Jordy Immeker, Corné Prins, Jeffrey Prins en Simon de Haan.
Elburg 1 speelt dit zaalseizoen in de 2e klas, een klasse hoger dan op het veld maar gelet op de prestaties op het veld gaat het team met vertrouwen de zaalcompetitie in.
Toch was coach Jan Westland er in de aanloop naar deze wedstrijd niet helemaal gerust op. Tijdens de trainingen en oefenwedstrijden hadden enkele spelers toch lichte blessures opgelopen. Uiteindelijk bleef alleen Simon de Haan geblesseerd aan de kant. Voor hem speelde Etienne uit de Fles.
Elburg liet zaterdagavond voor de goed gevulde tribunes zien over het betere team te beschikken. De thuisploeg, in de shirts van de nieuwe hoofdsponsor Broekhuis Opel Doornspijk speelde een matige wedstrijd maar kwam ook niet echt in de problemen omdat TOP niet bij machte was het de Elburgers moeilijk te maken.
De eerste helft ging nog min of meer gelijk op zodat er een 11-9 ruststand op het scorebord stond. Na rust sloeg Elburg een gaatje en op 16-11 was de wedstrijd gespeeld, met in de hoofdrol Corné Prins. Hij werd man of the match met zeven doelpunten. Met de eindstand 19-15 bleven de punten in Elburg.

Corné Prins 7; Jordi Immeker 5; Rosalie Siemerink 3; Etienne uit de Fles 3; Jeffrey Prins 1.

Zaterdag 1 december speelt Elburg uitwedstrijden. Elburg 2 speelt om 16.45 in Rhenen tegen Rheko 2 en Elburg 1 speelt om 18.00 uur tegen Rheko 1, sporthal te Hangmat te Rhenen.