KV Elburg nog niet in goede doen

De tweede wedstrijd van deze zaalcompetitie leverde Elburg 1 geen punten op maar wel enige frustratie. Het team kan (nog) niet brengen wat men zelf voor ogen heeft. Ook in de uitwedstrijd tegen Rheko kwam het er niet uit. Elburg verloor in Rheden met 14-11.

Kon Elburg vorige week ondanks het matige spel toch twee punten pakken tegen TOP, afgelopen zaterdag zat het er tegen Rheko niet in. Daarvoor speelde Elburg te slecht en vooral het afmaken van kansen liet te wensen over.
Coach Jan Westland kon over een fitte selectie beschikken. Het team traint scherp maar kennelijk moet alles in de wedstrijd nog wat beter op zijn plek vallen.
Rheko is een ploeg die het moet hebben van hard werken maar de verdedigende capaciteiten deden Elburg in deze wedstrijd de das om. Natuurlijk had de tegenstander gezien dat Elburg gemakkelijk scoort en praktisch elke wedstrijd meer dan 20 doelpunten maakt. Dat Elburg nu bleef steken op 11 doelpunten is de verdienste van de ploeg uit Rheden. “14-11, een pupillenuitslag” zei een van de spelers na afloop. “Zo weinig doelpunten is dramatisch, daar win je geen wedstrijd mee”.

Gedurende de eerste helft hielden de teams elkaar goed in evenwicht alhoewel ook toen de doelpunten schaar waren. De Broekhuis-formatie zat bij rust nog wel aan de goede kant van de score, een kleine 6-7 voorsprong bij rust. Na rust maakten de Elburgers maar vier doelpunten en dat verklaart de nederlaag. Er zat te weinig tempo in het spel en kansen werden niet afgemaakt. Op basis van de tweede helft won Rheko verdiend met 14-11.
Er zijn nog maar twee wedstrijden gespeeld in deze zaalcompetitie maar gelet op de ranglijst kon dit wel eens een spannende competitie worden. Bijna alle teams staan dicht bij elkaar. Het wordt nog een mooie maar pittige strijd om de bovenste plaatsen.

Simon de Haan 5; Corné Prins 3; Jordi Immeker 1; Noah de Jong 1; Hetty van den Berg 1.

Zaterdag 8 december ontvangt Elburg 1 HHV 1, het enige team dat haar beide wedstrijden wist te winnen, aanvang 20.50 uur in sporthal ’t Huiken. Elburg 2 speelt om 18.35 uur tegen HHV 2.