Goede wedstrijd maar geen punten voor KV Elburg

KV Elburg ontving zaterdagavond in sporthal ’t Huiken de koploper in de 2e klasse C, HHV uit Hollandscheveld. Ondanks een goede wedstrijd moesten de Elburgers de punten aan de tegenstander laten. HHV won geflatteerd met 20-24.

Het was zeker acht jaar geleden dat de Elburgers korfballers HHV als tegenstander tegen kwam. Ook toen waren het spannende wedstrijden. Dat was zaterdagavond voor een goed gevulde tribune ook weer het geval. HHV legt veel strijdlust aan de dag maar het team beschikt ook over voldoende kwaliteit om hoge ogen te gooien voor het kampioenschap.
Elburg speelde de twee vorige wedstrijden in deze zaalcompetitie nog niet top maar tegen HHV was het team van coach Jan Westland zeker niet de mindere van de koploper. Elburg had gedurende de hele eerste helft het beste van het spel en kon zo bouwen aan een kleine voorsprong. Tot 2-2 ging het gelijk op maar halverwege de eerste helft kwam HHV op voorsprong (4-5). Daarna pakte Elburg het initiatie en sloeg een gaatje van drie doelpunten zodat er bij rust een 11-8 voorsprong op het scorebord stond.

Na rust zagen de toeschouwers twee gelijkwaardige teams. HHV kwam sterk uit de kleedkamers en kon al na vijf minuten de gelijkmaker laten aantekenen (12-12). Daarna scoorden de teams om en om waarbij HHV soms vervelend fanatiek werd gesteund door de spelers op de reservebank. Met nog acht minuten te spelen was de stand 18-18 maar kennelijk had de wedstrijd veel kracht van de Elburgers gekost. HHV scoorde nog een aantal keren waarbij Elburg onvoldoende antwoord had. Zo werd de eindstand, toch wel wat geflatteerd, 20-24 in het voordeel van HHV. “Geen punten ondanks een goede wedstrijd”, was ook de conclusie van coach Jan Westland. Elburg staat door dit resultaat in de brede middenmoot van de 2e klas C.

Simon de Haan 6; Corné Prins 6; Jordi Immeker 4; Noah de Jong 2; Hetty van den Berg 1. Jeffrey Prins 1.

Zaterdag 15 december speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Udiros, aanvang 19.45 uur. Elburg 2 speelt om 18.30 uur tegen Udiros 2.

20181210S2018 2019

Elburg 1 seizoen 2018/2019