KV Elburg delft het onderspit tegen Udiros

KV Elburg speelde zaterdagavond in Nieuwehorne tegen het sterke Udiros. Deze tegenstander schoot met name in de eerste helft met scherp. Elburg had hierop geen antwoord en verloor terecht met 32-23.

De zaalcompetitie brengt de Elburgers tot nu toe niet wat zij ervan hadden verwacht. Twee punten uit vier gespeelde wedstrijden is een magere oogst. Ook tegen Udiros was er vanaf het beginsignaal geen zicht op een punt. Daar komt bij dat coach Jan Westland vooraf moest puzzelen met de opstelling. Om verschillende redenen kon hij niet beschikken over Corné Prins en Jordy Immeker. Voor hen speelden Etienne uit de Fles en Benji Sjardijn.
Udiros was vooral in de eerste helft veel te sterk voor Elburg, getuige de 18-7 ruststand. “Elburg werd er met name in de eerste helft vanaf geschoten” aldus teambegeleider Albert Steert. “Udiros was gewoon een klasse beter”.
Elburg herstelde zich wel in de tweede helft en bleef nu beter in evenwicht met de tegenstander. Het gat met Udiros was echter veel te groot zodat de Friezen zorgeloos de wedstrijd konden uitspelen. De wedstrijd werd afgesloten op 32-23.
Door dit resultaat staat Elburg, samen met enkele andere teams, in de onderste regionen van de 2e klas C.

Simon de Haan 8; Etienne uit de Fles 4; Noah de Jong 4; Danique uit de Fles 4; Benji Sjardijn 2; Rosalie Siemerink 1.

De korfbalcompetitie ligt nu enkele weken nagenoeg stil in verband met de komende feestdagen. Na de jaarwisseling wordt de competitie hervat.