Sneu verlies voor KV Elburg in Friesland

Teleurstelling over het resultaat, tevredenheid over het vertoonde spel. Zo valt de wedstrijd van Elburg 1 tegen DTG 1 samen te vatten. In de sporthal in Balk, waar DTG uit Wijckel haar thuiswedstrijden speelt, pakte Elburg in een prima wedstrijd net geen punt. Het werd 21-20 voor de thuisploeg.

Elburg ontmoette in DTG een typische Friese ploeg die een stuk onverzettelijkheid uitstraalt, een ploeg die gaat voor elke bal en het fysieke spel niet schuwt. Dit waren ook de fundamenten waarop DTG uiteindelijk de overwinning pakte. Qua veldspel waren de teams aan elkaar gewaagd en op basis van het vertoonde spel had Elburg recht op een punt. Dat gebeurde echter niet.
Na een vlotte 2-0 voorsprong voor DTG maakte Elburg even snel weer gelijk. Daarop ontspon zich een leuke wedstrijd waarin door beide teams werd gestreden voor elke bal en elk doelpunt. Elburg speelde prima in de eerste helft en stond tot 8-10 steeds op voorsprong. DTG kwam echter weer langszij en ging door een paar gelukkige doelpunten met een kleine voorsprong de rust in (14-13).
Na rust werd er door beide teams aanmerkelijk minder gescoord. Tot 15-15 ging het nog gelijk op maar een doelpuntloze periode van de Elburgers bracht DTG in winnende positie. Bij de stand 20-16 waren er nog acht minuten te spelen maar Elburg gaf niet op. Het knokte zich terug in de wedstrijd en in de slotfase kwam men terug tot 21-20. De tijd was achter te kort om er nog een gelijkspel uit te slepen. Elburg speelde wel een van haar beste wedstrijden van de laatste tijd en kan hierop voortborduren.
Coach Jan Westland baalde achteraf flink van het verlies. “Ik ben tevreden over het spel maar natuurlijk had ik nog goede hoop op een punt. Jammer dat het net niet is gelukt.”

Simon de Haan 7; Jordy Immeker 5; Corné Prins 2; Danique uit de Fles 2; Noah de Jong 1; Benji Sjardijn 1; Rosalie Siemerink 1; Hetty van den Berg 1.

Volgende week zaterdag 2 februari staan er weer uitwedstrijden op het programma. Elburg 2 speelt om 16.30 uur tegen TOP 2. Elburg 1 speelt tegen TOP 1 om 17.50 uur.