Eindelijk weer punten voor KV Elburg

Het was al weer een tijdje geleden dat Elburg 1 de volle winst pakte in een competitiewedstrijd. Afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen TOP in Vroomshoop lukte het weer. Na een gelijk opgaande wedstrijd werd de winst in de laatste tien minuten veilig gesteld. Elburg won uiteindelijk verdiend met 19-24.

Coach Jan Westland kon tegen TOP niet beschikken over de geblesseerde Etienne uit de Fles. Voor hem speelde Jarco Vlieger en die deed dat uitstekend. “Jarco heeft een foutloze wedstrijd gespeeld” aldus Jan Westland na afloop van de wedstrijd. “Gelukkig konden we in de slotfase alsnog het verschil maken. Het team was toe aan een overwinning”,
Gezien de stand op de ranglijst was dat trouwens ook noodzakelijk. Elburg maar ook TOP verkeren in de onderste regionen van de 2e klas C. Voor beide teams was winst heel belangrijk om het 2e klasserschap veilig te stellen.
In de beginfase van de wedstrijd nam TOP het initiatief maar Elburg bleef goed volgen. Op 5-3 was de eerste TOP-storm geluwd en kwam Elburg beter in het spel. Elburg bleef vervolgens aan de goede kant van de score maar kwam niet los van TOP dat vooral via afstandsschoten bleef scoren. Elburg ging met een kleine voorsprong de rust in (13-14).
De tweede helft was meer spannend dan fraai. De toeschouwers zaten op het puntje van de banken omdat tot tien minuten voor tijd beide teams nog zicht hadden op de overwinning. TOP pakte steeds een doelpunt voorsprong maar Elburg sloot net zo gemakkelijk weer aan. Bij de stand 19-19 waren er nog tien minuten te spelen maar toen was TOP gesloopt. De thuisploeg kwam er niet meer aan te pas en Elburg liep gemakkelijk uit naar 19-24. Een verdiende en zeer nuttige overwinning voor de Elburgers.
Jan Westland was na afloop een tevreden man. “Super dat de dames via Noah en Danique goed mee scoren. Op Simon stond vandaag geen maat met zijn dertien doelpunten”.

Simon de Haan 13; Noah de Jong 4; Danique uit de Fles 3; Jordy Immeker 1; Benji Sjardijn 1; Rosalie Siemerink 1; Hetty van den Berg 1.

Volgende week zaterdag 9 februari staan er weer thuiswedstrijden op het programma. Elburg 2 speelt om 19.35 uur tegen Rheko 2. Elburg 1 speelt tegen Rheko 1 om 20.50 uur.