Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg vindt de weg omhoog

Elburg 1 kon zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Rheko 1 uit Rheden opnieuw een feestje vieren. Na een hele knappe wedstrijd, die werd gewonnen met 22-14, kon Elburg opnieuw twee punten bijschrijven. Hiermee neemt de Broekhuis auto’s formatie afstand van de onderste plaatsen.

Ondanks het late tijdstip van de wedstrijd (21.00 uur) waren de tribunes van sporthal ’t Huiken opnieuw goed gevuld. Dat kwam mede door de grote aanhang van Rheko die met een bus naar Elburg waren gekomen. De sfeer op de tribune was met de twee trommelbrigades ook weer opperbest. Rosalie Siemerink kon wegens een blessure niet meedoen. Voor haar speelde Naomi Westland.
De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Via een snelle 2-0 voorsprong voor Elburg kwam Rheko op 4-4 weer op gelijke hoogte. Daarna werd het verschil al snel duidelijk. Elburg beschikte deze avond over de betere ploeg. De thuisploeg scoorde gemakkelijk en verdedigde sterk. Dit resulteerde er in dat Elburg voor rust kon uitlopen tot 14-6. Zo gemakkelijk had het team van Jan Westland het dit seizoen nog niet gehad. Elburg overtroefde de tegenstander op alle fronten en ging met een gerust hart de kleedkamer in.
Na rust ging Elburg op dezelfde voet verder. Geen enkel moment verslapte de concentratie en halverwege de tweede helft keek Rheko tegen een 19-7 achterstand aan. De coach van Rheko had toen al vijf spelers in een keer gewisseld maar ook dat verzette de bakens niet. Het laatste kwartier kwam Lars Kamphuis in het veld voor de grieperige Simon de Haan. De jonge Lars deed prima mee, net zoals het hele team een pluim verdiende voor deze mooie prestatie. In de slotminuten kon Rheko de stand nog een wat draaglijker aanzien geven. Bij de stand 22-14 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden de Elburgers hun feestje vieren.

De doelpunten kwamen van:
Simon de Haan 9; Danique uit de Fles 3; Jordy Immeker 3; Benji Sjardijn 2; Jarco Vlieger 2, Noah de Jong 2;Naomi Westland 1.

Elburg 1 en 2 zijn de komende twee weekenden vrij. Op zaterdag 2 maart wordt de competitie hervat met de uitwedstrijden tegen HHV Hollandscheveld.

IMG 0820

Elburg 1 won overtuigend van Rheko 1