KV Elburg speelt zich veilig

Elburg 1 speelde zich zaterdagavond veilig in de thuiswedstrijd tegen Emmeloord 1. Met de einduitslag 25-23 konden twee punten worden bijgeschreven en is Elburg, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, zeker van handhaving in de 2e klas C.

Gelet op alle wisselingen in het team mag dit een prestatie worden genoemd. Coach Jan Westland had regelmatig een puzzel op te lossen om een representatief team in het veld te brengen maar het doel is bereikt: handhaving.

Voor beide teams stond er veel op het spel in deze wedstrijd. Emmeloord stond nog een plaatsje onder de Elburgers op de ranglijst en is door het verlies gedegradeerd. Elburg had de punten ook hard nodig om handhaving te bewerkstelligen.
De wedstrijdbal werd aangeboden door de hoofdsponsor van KV Elburg, Broekhuis Opel Doornspijk. Aanvoerder Simon de Haan bedankte Marc Reijsbergen van Broekhuis door het aanbieden van een boeket bloemen.
Elburg en Emmeloord maakten er een mooie wedstrijd van. Met name de eerste helft was van beide kanten van hoog niveau en voor de vele toeschouwers viel er veel te genieten. In de beginfase nam Emmeloord een kleine voorsprong (1-4) maar Elburg maakte weer snel gelijk. Na acht minuten stond er al een 5-5 stand op het scorebord. Daarna hielden de team elkaar goed in evenwicht en er werd veel gescoord. Elburg nam een kleine voorsprong (15-11) maar op haar beurt maakte ook Emmeloord de achterstand weer ongedaan. Op de stand 16-16 gingen de teams rusten.
In de tweede helft wisselde Jan Westland enkele keren tactisch en daar had Emmeloord onvoldoende antwoord op. Elburg liep uit naar 20-16 en dat was de basis voor de winst. De slotfase werd nog even spannend toen Emmeloord opnieuw terug kwam maar de winst voor Elburg met 25-23 was, over de hele wedstrijd gezien, terecht.
Coach Jan Westland was na afloop opgelucht. “Hier hebben we hard voor gewerkt. In de slotfase van de wedstrijd hadden we het nog even moeilijk maar de winst was verdiend”.

Simon de Haan 11; Benji Sjardijn 4; Noah de Jong 3; Jordi Immeker 2; Kees Magre 2; Danique uit de Fles 1; Hetty van den Berg 1; Jarco Vlieger 1.

Volgende week zaterdag 23 maart staan er uitwedstrijden op het programma. Elburg 2 speelt om 17.30 uur tegen Rood-Wit 2. Om 18.50 uur speelt Elburg 1 tegen Rood-Wit 1.

20190318s

Op de foto Elburg 1 met de hoofdsponsor, Marc Reijsbergen van Broekhuis Opel Doornspijk.