KV Elburg wint verdiend de derby tegen Rood-Wit

Elburg 1 speelde zich zaterdagavond in de Erica Terpstrahal in Wezep de derby tegen Rood-Wit. Beide teams lieten bij vlagen uitstekend korfbal zien zodat er veel viel te genieten voor het publiek op de volle tribunes. Elburg won de wedstrijd verdiend met 20-23.

Wie de meeste doelpunten maakt wint de wedstrijd. Dat was in deze wedstrijd Elburg omdat Rood-Wit met name in het tweede deel van de eerste helft te weinig doelpunten maakte om het Elburg echt moeilijk te maken. Zo kon Elburg een gat slaan dat uiteindelijk te groot bleek om nog in te lopen. Daar kwam bij dat Elburg verdedigend een goede wedstrijd speelde zodat de punten terecht mee gingen naar Elburg.
In de beginfase nam Rood-Wit een kleine voorsprong maar na een kwartier was het weer gelijk (5-5). In het volgende kwartier was er geen houden aan voor Rood-Wit. Het ene Elburger doelpunt was nog mooier dan de andere en Elburg liep uit naar 7-13 bij rust. Een aantal doelpunten werden gescoord uit strafworpen omdat de goed leidende scheidsrechter het fysieke spel van de Wezepers bestrafte met strafworpen. Bij rust dus een comfortabele voorsprong maar geen reden om achterover te gaan leunen.
In de tweede helft liet Rood-Wit zien over de nodige veerkracht te beschikken. Het gat werd niet groter en zo nu en dan knabbelde Rood-Wit wat van de achterstand af. Elburg bleef echter mee scoren en verdedigde de voorsprong knap. Met name het verdedigende werk van Jarco Vlieger viel op.
In de slotfase kon Rood-Wit de stand een wat draaglijker aanzien geven maar de twee punten kwamen niet meer in gevaar. Door de winst klom Elburg op de ranglijst en bezet nu de vierde plaats.
Coach Jan Westland was na afloop een tevreden man. “Het is een prestatie van het hele team. Zo sluiten we de zaalcompetitie, met nog een wedstrijd te gaan, goed af.”

Simon de Haan 12; Jordi Immeker 6; Noah de Jong 2; Hetty van den Berg 2; Kees Magre 1.

Volgende week zaterdag 30 maart wordt de zaalcompetitie afgesloten met thuiswedstrijden. Elburg 2 speelt om 19.35 uur tegen DTG 2. Om 20.50 uur speelt Elburg 1 tegen DTG 1.