KV Elburg verliest laatste zaalwedstrijd

Elburg 1 speelde zaterdagavond in sporthal ’t Huiken de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Na een goede eerste helft en een mindere tweede helft verloor Elburg verdiend van DTG met 24-28.

Zo zit de zaalcompetitie 2018/2019 er al weer op. Op deze laatste speeldag konden verschillende jeugdteams het kampioenschap vieren. Ook het midweekteam werd kampioen. Elburg 1 had gedurende de hele competitie geen zicht op de bovenste plaatsen. Uiteindelijk werd de vijfde plek op de ranglijst veilig gesteld en kan de Broekhuis formatie toch terug kijken op een redelijk zaalseizoen. Gelet op alle wisselingen in de selectie is dit een goede prestatie.
DTG uit het Friese Wyckel is uiteindelijk tweede geworden, achter kampioen Udiros. Dat DTG beschikt over een goede ploeg liet men tegen Elburg ook zien. De eerste helft ging gelijk op en er werd aan beide zijden veel gescoord getuige de ruststand van 15-16. Een licht voordeel voor de Friezen maar goed te repareren in de tweede helft.
Het eerste kwartier van de tweede helft liet DTG echter zien waarom men hoog op de ranglijst staat. Het ene na het andere schot viel door de mand terwijl Elburg het antwoord schuldig moest blijven. Met lange aanvallen en een sterke rebound liep DTG uit naar 17-24, voor de Elburgers een onoverbrugbare achterstand. Elburg kwam nog wel terug naar 21-24 maar verder liet DTG het niet komen. Elburg verloor op basis van de tweede helft verdiend met 24-28. Speler Benji Sjardijn was na afloop van de wedstrijd duidelijk: “De tweede helft konden we niet meer opboksen tegen een fysiek sterk en schotvaardig DTG”.

Simon de Haan 9; Danique uit de Fles 6; Jordi Immeker 4; Benji Sjardijn 2; Naomi Westland 1; Jarco Vlieger 1; Noah de Jong 1.

De komende weken beginnen de trainingen weer op het korfbalveld op het Burg. Bode spotpark. Op zaterdag 20 april begint voor de meeste teams de tweede helft van de veldcompetitie.