Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg versterkt koppositie

Elburg 1 speelde zaterdagmiddag op het Burg. Bode sportpark de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, Pallas uit Leeuwarden. Na een mindere eerste helft en een goede tweede helft kon Elburg de wedstrijd winnend afsluiten. Het werd 19-16 en daarmee waren de punten voor Elburg.
Elburg had in deze veldcompetitie nog maar één keer verloren en dat was de uitwedstrijd tegen Pallas. Het team van Jan Westland had dus iets recht te zetten. Bovendien was winst nodig om de koppositie te houden en te versterken. Pallas had echter in de eerste helft van deze wedstrijd het beste van het spel. Elburg speelde te statisch, maakte teveel fouten en te weinig doelpunten. Na een 0-3 achterstand kwam Elburg wel weer terug tot 3-4 maar Pallas bleef steeds op twee tot drie punten voorsprong. Bij rust keek Elburg dan ook tegen een 7-10 achterstand aan.
De thuisclub kwam de tweede helft goed uit de startblokken. Er werd feller en gevarieerder gespeeld en nu vielen de doelpunten wel gemakkelijker. Elburg kwam al snel op 10-10 en nam vanaf dat moment het initiatief. Het gaatje, op 13-11 geslagen, kon door Pallas niet meer worden gedicht. Toch werd het gat niet echt groter en zo maakten de teams er een leuke wedstrijd van. In de slotfase scoorden de teams nog om en om maar Elburg gaf de voorsprong niet meer uit handen. De wedstrijd werd afgesloten bij de stand 19-16, toch wel een verdiende overwinning voor de Elburgers.
Elburg heeft nu vier punten voorsprong op de nummers 2 en dat zijn Rood-Wit en Pallas.
De doelpunten kwamen van:
Simon de Haan 7; Kees Magre 3; Danique uit de Fles 2; Jordi Immeker 2; Noah de Jong 2; Lars Kamphuis 2; Benji Sjardijn 1;.
Volgende week zaterdag 11 mei speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen EKC 2000 1 in Emmen, aanvang 15.30 uur. Om 14.00 uur speelt Elburg 2 tegen EKC 2000 2.