Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg op titelkoers

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd EKC 2000 uit Emmen en KV Elburg op het programma.
Op papier een formaliteit gezien het maximale verschil op de ranglijst tussen de twee ploegen. Elburg won de wedstrijd dan ook probleemloos met 12-21.
Coach Jan Westland had de spelers vooraf gewaarschuwd voor een zware fysieke wedstrijd en benadrukte dat zijn team haar eigen spel moest spelen.
In het begin van de wedstrijd ging het moeizaam voor de Elburgers. EKC verdedigde de gehele wedstrijd achter waardoor het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Ook fysiek werden de duels niet geschuwd. Elburg had tijd nodig om in haar ritme te komen, maar eenmaal in het ritme was er geen houden meer aan voor EKC. Regelmatig moest men aan de noodrem trekken en kon Elburg via toegekende strafworpen verder uitlopen. Bij rust was het verschil al 5 doelpunten (5-10).
Na rust een zelfde spelbeeld. Elburg kon relatief rustig hun aanvallen op blijven zetten en EKC vocht voor wat het waard was. Zonder groots te spelen liep Elburg verder uit en kwam de uiteindelijke eindstand op 12-21 op het scorebord.
Jan Westland was een tevreden coach na afloop. “We winnen zonder in de problemen te komen”.
Elburg blijft door deze winst koploper in de 3e klas met vier punten meer dan de achtervolgers.
De doelpunten kwamen van: Simon de Haan 10, Benji Sjardijn 4, Lars Kamphuis 3, Danique uit de Fles 3, Hetty van den Berg 1.
Volgende week zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan V&V (Vlug en Vaardig) in Garijp (Fr), een ploeg uit de middenmoot. Aanvang 15:30 uur.
Elburg 2 speelt om 17.00 uur de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek/Cottus 3 in Enschede.