Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg pakt uit tegen V&V

Elburg 1 speelde zaterdagmiddag opnieuw een uitwedstrijd. Deze keer was V&V uit het Friese Garijp de tegenstander. Elburg leverde een uitstekende wedstrijd af tegen deze laagvlieger en won met 8-28.
Elburg is al bijna het hele seizoen koploper in de 3e klas en E en heeft inmiddels vier punten voorsprong op de achtervolgers. V&V heeft het moeilijk in deze klas en staat in de onderste regionen met zeven punten uit elf wedstrijden.
Coach Jan Westland was genoodzaakt om weer een wijziging in zijn team aan te brengen. Hetty van den Berg liep tijdens de training een flinke enkelblessure op. Voor haar speelde Henrieke Mulder een prima wedstrijd. Voor Hetty van den Berg is het dubbel zuur omdat zij aan het eind van dit seizoen afscheid neemt als selectiespeelster.
Elburg speelde tegen V&V opnieuw een sterke wedstrijd. De Friezen uit Garijp hadden geen grip op de Elburger schutters zodat bij de rust al een 3-15 stand op het scorebord stond. Dit was echter voor de Elburgers geen reden om het in de tweede helft rustiger aan te doen. Met mooie aanvallen wist het team het krachtsverschil ook in doelpunten uit te drukken. Elburg scoorde er flink op los terwijl V&V slechts mondjesmaat aan scoren toe kwam.
Jan Westland kon zonder problemen enkele wissels toepassen zodat de A1 spelers Zoë Smit en Roos Lipke nog speeltijd kregen. Roos Lipke bekroonde haar debuut met een fraai doelpunt.
De scheidsrechter floot af bij de stand 8-28 zodat de Elburgers dik verdiend de twee punten mee naar huis konden nemen.
Elburg blijft door dit resultaat koploper in de derde klas E met nog drie wedstrijden te spelen.
De doelpunten kwamen van:
Simon de Haan 6; Jordi Immeker 5; Danique uit de Fles 4; Noah de Jong 4; Lars Kamphuis 4; Benji Sjardijn 2; Henrieke Mulder 2; Roos Lipke 1.
Volgende week zaterdag 25 mei speelt Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen Flamingo’s 1 uit Buitenpost, aanvang 15.30 uur. Om 14.00 uur speelt Elburg 2 tegen Woudenberg 3.