KV Elburg wint op karakter

Elburg 1 speelde zaterdagmiddag op een zonnig Burg. Bode sportpark tegen Flamingo’s 1 uit Buitenpost. In een uiterst spannende wedstrijd won Elburg met het kleinst mogelijke verschil. De opluchting was groot toen de scheidsrechter affloot bij 21-20 in Elburgs voordeel.
Elburg is koploper in de derde klas E en stevent af op het kampioenschap. Tegenstander Flamingo’s is een goede middenmoter die net als Elburg in de zaal in de tweede klas speelt. De uitwedstrijd in Buitenpost leverde destijds een ruime zege op voor de Elburgers maar de uitslagen van dit team lieten zien dat Flamingo’s geen misselijke ploeg is.
Dat bleek zaterdagmiddag tegen Elburg ook wel. Elburg en Flamingo’s maakten er een leuke wedstrijd van die tot het einde spannend bleef.
De eerste helft was voor Elburg. Het team van Jan Westland had het beste van het spel zonder groots te spelen. Bij rust stond Elburg dan ook op een verdiende 11-7 voorsprong.
In de rust waarschuwde de coach dat de winst nog niet binnen was en dat bleek de tweede helft ook wel. Flamingo’s maakte het de Elburgers echt moeilijk. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Via 12-12 scoorden de ploegen om en om terwijl Flamingo’s zelfs een keer op voorsprong kwam. Elburg ging niet bij de pakken neerzitten en bleef vechten voor een goed resultaat. Jan Westland wisselende regelmatig om de sterkst mogelijke opstelling te houden. Met name de ingevallen Etienne uit de Fles had een belangrijke rol in de slotfase. Hij scoorde nog drie keer zodat Elburg in de slotminuten de wedstrijd toch nog naar zich toe kon trekken. Het laatste doelpunt was voor Flamingo’s zodat de eindstand werd bepaald op 21-20. Het in grote getale opgekomen publiek trakteerde de thuisploeg op een enthousiast applaus.
Twee belangrijke punten voor de Elburgers die zo koploper blijven met 22 punten uit 12 wedstrijden.
Simon de Haan 7; Danique uit de Fles 4; Etienne uit de Fles 3; Jordi Immeker 2; Lars Kamphuis 2; Benji Sjardijn 1; Naomi Westland 1, Noah de Jong 1.
Volgende week zaterdag 1 juni speelt Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen 1, aanvang 15.30 uur. Om 14.00 uur speelt Elburg 2 tegen Devinco 2 in Deventer.

Etienne uit de Fles legt aan voor een schot.