KV Elburg begint de competitie met een nederlaag,

Elburg 1 heeft zaterdag 7 september bij de start van de veldcompetitie verloren van HHV uit Hollandscheveld. Na een goede start was het HHV die de lakens uitdeelde en Elburg op een terechte nederlaag trakteerde. Einduitslag 11-15.

De hernieuwde kennismaking met de 2e klas was er één van wennen aan het niveau en wennen aan nieuwe spelers. Vorig seizoen nam het team afscheid van enkele spelbepalende spelers en daarom moest coach Jan Westland enkele nieuwe spelers inpassen. Na de voorbereidingsperiode koos hij voor de heren Jordi Immeker, Etienne uit de Fles, Ruben Weijburg, Lars Kamphuis en Rik Westland. Ruben en Rik zijn nieuw in de selectie van KV Elburg. Bij de dames maken Naomi Westland, Henrieke Mulder, Danique uit de Fles en Noah de Jong deel uit van de 1e selectie.
De jonge Emely van der Linde speelde overigens voor de afwezige Noah de Jong en dat deed ze zeer verdienstelijk. Ook nieuwkomer Rik Westland had een prima debuut.
KV Elburg heeft een jonge selectie waar nog veel rek in zit maar dat kost enige tijd. HHV had daar zaterdagmiddag natuurlijk geen boodschap aan. De geroutineerde ploeg liet Elburg het eerste kwartier het spel bepalen. Elburg nam toen ook zo maar een 4-1 voorsprong en dat was zeker niet geflatteerd. Daarna kwam HHV snel op gelijke hoogte, pakte vervolgens het initiatief en hield dat ook.
Elburg kwam moeilijk in scoringspositie en kwam daardoor tot veel te weinig schotpogingen en scoorde daarom over de hele wedstrijd gezien te weinig. De ruststand was 6-10 maar toen leek het er al op dat de Elburgers het deze middag niet zouden redden. Na rust bleef HHV de betere ploeg en voor dit team kwam de winst niet meer in gevaar. Eindstand 11-15.

Rik Westland 3; Naomi Westland 3; Etienne uit de Fles 2; Lars Kamphuis 1; Jordi Immeker 1; Emely van der Linde 1.

Volgende week zaterdag 14 september spelen Elburg en 2 uitwedstrijden tegen Udiros in Nieuwehorne.