Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

Weer net niet voor KV Elburg

Elburg 1 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DOS-WK uit Enschede opnieuw geen overwinning kunnen behalen. Na een gelijk opgaande wedstrijd kwam Elburg net te kort om een punt te pakken. Het team van Jan Westland verloor met 13-14.

Jan Westland was na afloop gematigd tevreden. “Een punt had er in gezeten maar de gelijkmaker wilde niet vallen”. Hij kon zijn team wel een compliment maken voor het feit dat men na een achterstand van vier doelpunten halverwege de tweede helft toch nog kansen had op een punt. Dat zou ook meteen het maximaal haalbare zijn geweest in deze wedstrijd waarin DOS-WK steeds een kleine voorsprong had. De Elburgers konden alleen maar volgen en het manco van een gebrek aan doelpunten bleek ook in deze wedstrijd.
In het eerste kwartier van de wedstrijd bouwde DOS-WK een voorsprong op (1-3) maar op 4-4 kwam Elburg weer langszij. Daarna was het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij DOS-WK steeds op voorsprong kwam maar niet los kwam van de Elburgers. Bij rust was de stand 5-7.
Na rust vertoonde de wedstrijd het zelfde spelbeeld maar op 9-10 kon DOS-WK een gaatje slaan en kwam in korte tijd op 9-13. Elburg toonde echter veerkracht. Coach Jan Westland wisselde enkele keren en de thuisploeg kwam terug tot 13-14. In de slotminuten kwamen er nog wel enkele kansen maar geen doelpunten meer zodat de scheidsrechter bij deze stand affloot. Elburg stond opnieuw met lege handen en is hierdoor terug te vinden in de onderste regionen van de 2e klas E.

De doelpunten kwamen van:
Jordy Immeker 5; Naomi Westland 4; Noah de Jong 2; Benji Sjardijn 1; Etienne uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag 5 oktober spelen Elburg en 2 uitwedstrijden tegen Emmeloord 1 (15.30) en Emmeloord 2 (14.00).