KV Elburg komt er niet aan te pas tegen DTG

Elburg 1 heeft zaterdag tegen DTG in Wijckel een verdiende nederlaag geleden. Alhoewel de uitlag fors uitviel was er op de overwinning van de Friezen niets af te dingen. Elburg verloor met 23-15.

De verliespartij heeft geen gevolgen voor de stand op de ranglijst maar de nederlaag kwam toch flink aan in het Elburger kamp. Teamleider Albert Steert sprak na afloop van een kansloze nederlaag.
In de beginfase kon Elburg de tegenstander nog bijhouden maar daarna schakelde DTG een tandje bij en werd het verschil gemaakt. Bij rust keek Elburg al tegen een 12-7 achterstand aan.
Ook na rust zagen de toeschouwers een beter DTG die de gasten uit Elburg weinig kans gaf. DTG heeft lengte voordeel en daar werd goed gebruik van gemaakt. Aanvallend creëerde Elburg te weinig kansen ook maar in de buurt van DTG te blijven. “Deze wedstrijd snel vergeten en vooruit kijken” aldus een teleurgestelde coach Jan Westland.

Omdat ook de concurrentie in het onderste deel van de ranglijst verloor blijft Elburg op de 5e plek staan. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van dit deel van de veldcompetitie. Elburg gaat dan op bezoek bij koploper HHV uit Hollandscheveld.

Etienne uit de Fles 3; Jordy Immeker 3; Emily van der Linde 3; Noah de Jong 2; Lars Kamphuis 2; Danique uit de Fles 1; Rik Westland 1.