Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg niet opgewassen tegen Hellas

Elburg 1 heeft zaterdag ook de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie verloren. Buurman Hellas ’63 uit Nunspeet bleek te sterk en won verdiend met 22-16. Door dit resultaat bezet Elburg, samen met Rood-Wit uit Wezep, de onderste plaats in de 2e klas C maar de competitie is nog lang.

Coach Jan Westland had vooraf een flinke puzzel op te lossen. Door een schorsing en blessures kon hij niet over zijn vaste selectie beschikken. Er werd daarom in de basis gestart met Erwin Dekker en Lars Kamphuis en op de bank onder andere ‘oud gediende’ Simon de Haan.
Het eerste deel van de wedstrijd ging nog gelijk op en dat was ook direct de beste fase in de wedstrijd voor de Elburgers. Via met name drie doelpunten van Rik Westland stonden de teams na 20 minuten op gelijke hoogte (5-5). Daarna was het Hellas die het initiatief overnam. De Nunspeters waren in staat om net wat meer energie in de wedstrijd te steken dan Elburg. Op die inzet en werklust, kenmerkend voor de Nunspeters, had Elburg geen afdoende antwoord. Daar komt bij dat Elburg hier en daar te weinig energie in haar verdedigende taak stak en het verlies is verklaard. Bij rust was de achterstand nog twee doelpunten (10-8) maar na rust liep Hellas verder uit. Op 18-15 was er nog enig zicht op resultaat voor Elburg maar Hellas maakte daar in de slotfase resoluut een einde aan en won verdiend met 22-16.
Coach Jan Westland na afloop: “We moeten nog teveel in wisselende samenstelling spelen. De automatismen zitten er nog niet in. Ik hoop toch echt dat dit in de toekomst beter wordt”.

De doelpunten kwamen van:
Rik Westland 4; Edwin Dekker 4; Simon de Haan 4; Danique uit de Fles 2; Naomi Westland 1; Benji Sjardijn 1.

Volgende week zaterdag 7 december staan er thuiswedstrijden op het programma. Elburg 1 speelt om 19.00 uur tegen Devinco 1 uit Deventer. Om 17.40 speelt Elburg 2 tegen Devinco 2.

 20191201

Elburg 1