KV Elburg pakt de eerste punten

Elburg 1 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd de eerste winst en dus de eerste punten gepakt. Tegen Devinco 1 uit Deventer won Elburg verdiend met 22-18.

Na twee wedstrijden waarin geen punten werden behaald was het voor de formatie van coach Jan Westland tijd om daar verandering in te brengen. Westland kon nog steeds niet beschikken over Jordi Immeker zodat voor hem Lars Kamphuis weer een basisplaats had.
Elburg speelde tegen de Deventernaren een goede wedstrijd en werden daarvoor ook beloond. Halverwege stond de stand 5-6 op het scorebord maar Elburg kon die stand nog voor rust ombuigen (10-9).
Na rust was Elburg de betere ploeg en kon steeds een kleine voorsprong behouden. In de slotfase werd de voorsprong nog wat uitgebouwd tot 21-17. In de laatste minuten scoorden beide ploegen nog een keer zodat de Elburgers bij de eindstand 22-18 terecht de punten in huis hielden.

Etienne uit de Fles 4; Emily van der Linde 4; Lars Kamphuis 4; Naomi Westland 3; Danique uit de Fles 3; Rik Westland 2; Noah de Jong 2.

Volgende week zaterdag 14 december staat er opnieuw een derby op het programma. Elburg 1 speelt om 18.45 uur in de Erica Terpstrahal in Wezep tegen Rood Wit 1. Elburg 2 speelt om 17.30 uur tegen Rood Wit 2.