KV Elburg verliest de derby

Elburg 1 heeft zaterdag de derby tegen Rood-Wit Wezep verloren. In de tweede helft toonde Rood-Wit deze wedstrijd over het betere team te beschikken. Elburg verloor met ruime cijfers: 27-18.

Elburg en derby’s, dat is de laatste jaren geen goede match. Elburg heeft het vaak moeilijk in de wedstrijden tegen de regionale tegenstanders Hellas en Rood-Wit. Dat was zaterdag in de sfeervolle Erica Terpstrahal in Wezep niet anders.
Coach Jan Westland kon voor het eerst sinds weken weer beschikken over een fitte selectie. Hoewel Elburg 2 nipt won van Rood-Wit 2 kon de hoofdmacht daar geen vervolg aan geven.
In de eerste helft waren de teams nog min of meer gelijkwaardig, alhoewel Elburg bij rust al achter stond met 11-8.
Na rust had Rood-Wit het beste van het spel. Nadat Elburg op zes doelpunten achterstand kwam kon Rood-Wit vrijuit spelend de Elburgers trakteren op een fikse nederlaag. Elburg kwam er niet meer aan te pas en verloor verdiend met 28-17. “We zijn afgetroefd op alle fronten” aldus een teleurgestelde coach Jan Westland.
Door dit resultaat staan de drie regionale clubs Elburg, Hellas en Rood-Wit gedrieën op de onderste plaatsen van de 2e klas C met ieder twee punten. Dat wordt nog een spannende competitie.

Noah de Jong 4; Etienne uit de Fles 4; Henrieke Mulder 2; Emily van der Linde 2; Simon de Haan 2; Danique uit de Fles 1; Naomi Westland 1; Jordi Immeker 1; Rik Westland 1.

Pas op zaterdag 11 januari wordt de competitie voor de selectieteams van KV Elburg weer hervat.