KV Elburg niet opgewassen tegen de koploper

Elburg 1 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DOS-WK uit Enschede geen potten kunnen breken. De koploper was te sterk voor de Elburgers zodat een flinke nederlaag moest worden geïncasseerd. Het werd uiteindelijk 15-26.

“Verliezen went nooit” was de reactie van coach Jan Westland na afloop maar hij had ook wel gezien dat zijn team het niet kon bolwerken tegen de gemakkelijk korfballende tegenstander.
Achteraf moest worden geconcludeerd dat Elburg eigenlijk kansloos was geweest tegen de koploper. Hoewel het gaatje na drie kwartier korfballen slechts vier doelpunten was viel de nederlaag toch nog ruim uit.
Elburg startte goed en nam een vlotte 2-0 voorsprong maar na 2-2 had DOS-WK het beste van het spel en bouwde al in de eerste helft aan een ruime voorsprong. De ploeg uit Enschede was vooral veel doeltreffender terwijl Elburg hard moest werken voor de kansen die dan ook nog te weinig werden afgemaakt.
Bij rust was de stand 8-12 maar na rust liep DOS-WK verder uit. Elburg had nog één betere periode in de tweede helft zodat het gat weer iets verkleind kon worden. In het laatste deel van de wedstrijd pakten de aanvallers van DOS-WK nog eens flink uit zodat Elburg toch nog op een ruime overwinning werd getrakteerd (15-26).
Door dit resultaat blijft Elburg staan op de laatste plaats in de 2e klas C.

Jordi Immeker 5; Naomi Westland 2; Noah de Jong 2; Rik Westland 2; Etienne uit de Fles 2; Benji Sjardijn 1; Danique uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag, 25 januari speelt Elburg uitwedstrijden. Om 15.25 uur speelt Elburg 1 tegen Zwart Wit 1 (Delden). Om 17.20 uur speelt Elburg 2 tegen Zwart Wit 2.