KV Elburg deelt de punten met Zwart Wit

KV Elburg 1 heeft zaterdag aan de uitwedstrijd tegen Zwart Wit 1 uit Delden een punt overgehouden. De winst zat er net niet in omdat Zwart Wit in de laatste minuut de stand nog gelijk kon trekken. Het werd uiteindelijk 17-17.

Elk punt is op dit moment belangrijk voor Elburg 1. De rode lantaarndrager in de 2e klas C heeft het niet gemakkelijk. De selectie heeft momenteel een te smalle basis en dat vergt veel puzzelwerk van coach Jan Westland. Toch wordt ieder punt gewaardeerd want natuurlijk wil Elburg graag de laatste plaats overdragen aan de concurrentie. Op dit moment zijn dat Zwart Wit en Hellas.
Zwart Wit is een team waar de Elburgers in het verleden maar sporadisch tegen hebben gespeeld. Dit zaalseizoen komen ze elkaar tegen in de 2e klas C.
Elburg speelde een sterke eerste helft en hield steeds een voorsprong van enkele doelpunten. Bij rust stond er een nette 7-10 voorsprong op het scorebord.
De sterke eerste helft kreeg aanvankelijk geen vervolg. Na rust had Elburg een mindere periode en scoorde in het eerste gedeelte van de tweede helft niet. Zwart Wit nam het initiatief over en kwam ook op voorsprong. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Elburg weer in haar spel en kwam tot twee keer toe op voorsprong. Met nog een minuut te spelen was de stand 16-17 en de twee punten zaten er aan te komen. Toch was het Zwart Wit die als laatste een doelpunt scoorde zodat de eindstand werd bepaald op 17-17.
“Toch een belangrijk punt” was de reactie van coach Jan Westland na afloop. Elburg moet sprokkelen in deze fase van de competitie maar er blijft vertrouwen in handhaving.

Etienne uit de Fles 4; Henrieke Mulder 3; Naomi Westland 3; Jordi Immeker 2; Rik Westland 2; Noah de Jong 1; Benji Sjardijn 1; Danique uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag, 1 februari speelt Elburg opnieuw uitwedstrijden, nu tegen Elko uit Elim, aanvang 16.55 uur. Elburg 2 heeft geen competitiewedstrijd.