Punten sprokkelen voor KV Elburg

KV Elburg 1 heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Elko uit Elim opnieuw gelijk gespeeld. Na een mindere eerste helft en een uitstekende tweede helft pakte Elburg toch nog een punt. Het werd uiteindelijk 21-21.

Het is in deze competitie punten sprokkelen voor de Elburgers maar elk punt is er één. Dat was zaterdag tegen Elko ook weer het geval. Halverwege deze zaalcompetitie is langzamerhand duidelijk geworden welke teams moeten vechten voor lijfsbehoud. Bij die teams hoort Elburg ook maar zoals coach Jan Westland na afloop zei: “We geven het nog niet op hoor, ondanks het feit dat we nog op de onderste plek staan. Pas aan het einde van de competitie vallen de beslissingen.”
Op basis van een uitstekende tweede helft pakte Elburg een punt tegen Elko maar daar leek het de eerste helft niet op. Elburg speelde te statisch, stak te weinig energie in de wedstrijd en ondanks de verdedigde ruimte die Elko gaf scoorde Elburg te weinig. Dat deed Elko echter wel zodat Elburg met de rust tegen een 14-8 achterstand aan keek.
Na rust zagen de toeschouwers een herboren Elburg. “We speelden de beste helft van het seizoen” zei Jan Westland. Langzamerhand liep Elburg de achterstand in en kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte (18-18).
De teams scoorden in de laatste tien minuten nog om-en-om zodat de punten werden gedeeld en Elburg toch een verdiend punt mee naar huis kon nemen.

Jody Immeker 5; Naomi Westland 3; Noah de Jong 3; Benji Sjardijn 3; Danique uit de Fles 3; Rik Westland 2; Etienne uit de Fles 2.

Volgende week zaterdag, 8 februari spelen de Elburger teams thuiswedstrijden. Om 18.30 uur speelt Elburg 2 tegen NKC 3, Elburg 1 speelt om 19.40 uur de derby tegen Hellas 1 en Elburg 3 sluit de rij om 20.50 uur tegen d’Ommerdieck 1.