Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg nu echt in de gevarenzone

KV Elburg 1 is zaterdag na het verlies tegen Hellas steviger op de laatste plaats van de 2e klas C terecht gekomen. Elburg herstelde zich na een dramatische eerste helft toch weer goed maar kwam over de hele wedstrijd tekort tegen de Nunspeters. Het werd 19-22.

Na de wedstrijd was het algemene gevoel bij de Elburgers dat er een klein wondertje moest gebeuren om degradatie nog te ontlopen. Het gat met de brede middenmoot is intussen vier punten, een schijnbaar onoverbrugbare achterstand.
Net als vorige week in de wedstrijd tegen Zwart Wit leverde Elburg in de eerste helft een slechte prestatie. Het team was zoekende, schoten kwamen niet aan en de rebound was slecht. Hellas maakte daar dankbaar gebruik van. De Nunspeters vliegen letterlijk achter elke bal aan maar dat is ook één van de sterkte punten van het team. Daar kwam nog bij dat er een onwaarschijnlijk hoog schorpercentage werd behaald. Het resultaat was er dan ook na. Hellas stond na tien minuten al met 0-5 voor en toen het kort daarna 1-8 stond speelde Elburg eigenlijk een verloren wedstrijd. De stand van 5-13 bij rust sprak boekdelen. Elburg liet zich volledig overrompelen en stevende op deze manier af op een groot verlies.
Na rust tapte Elburg echter uit een ander vaatje. Het spel werd beter en de doelpunten vielen nu veel gemakkelijker. Op 14-18 gloorde er weer hoop in de Elburger harten maar achteraf gezien was er nooit uitzicht op een punt. Elburg liet in de tweede helft zien dat ze best wel wat in haar mars heeft en zo werd de tweede helft een grote inhaalrace. Met nog een minuut op de klok was het 19-21 maar een strafworp voor Hellas maakte aan alle onzekerheid een einde. Hellas won verdiend met 19-22.

De doelpunten kwamen van:
Jordy Immeker 4; Etienne uit de Fles 3; Danique uit de Fles 3; Naomi Westland 3; Noah de Jong 2; Emily van der Linde 2; Benji Sjardijn 1; Rik Westland 1.