KV Elburg verliest nipt bij Woudenberg

Na precies zes maanden speelden de teams van KV Elburg weer voor het eerst een competitiewedstrijd. De veldcompetitie 2020-2021 is begonnen, natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen. Elburg 1 speelde een uitwedstrijd tegen Woudenberg 1 en verloor nipt met 14-12.

Halverwege maart kwam de zaalcompetitie stil te liggen door het corona-virus. De landelijke korfbalbond verklaarde vervolgens de veldcompetitie van het seizoen 2019-2020 als “niet gespeeld”. Dat betekende dat Elburg 1 opnieuw uitkomt in de 2e klas van het KNKV. Voor KV Elburg stonden zaterdag 5 september, na een intensieve voorbereiding, de eerste competitiewedstrijden van de veldcompetitie op het programma.
Voor Elburg 1 betekende dit de uitwedstrijd naar Woudenberg. Elburg begint dit seizoen met een gewijzigd team en een nieuwe hoofdtrainer. Jackie de Vries uit Kampen staat nu voor de groep. Hij haalde ondermeer twee nieuwe speelsters in de eerste selectie, namelijk Emma Veldkamp en Emily van der Linde. Routinier Erwin Dekker pakte ook zijn kans en maakt deel uit van de basis-acht. Verder zijn Corné en Jeffrey Prins terug van ‘weggeweest’.

Tegen Woudenberg zat winst er net niet in. Op het winderige veld toonde Woudenberg zich net wat scherper in de afronding. “Twee gelijkwaardige teams maar Elburg was niet scherp genoeg in de afronding” was de conclusie na afloop. Elburg nam ik de beginfase een kleine voorsprong (1-2) maar stond verder de hele wedstrijd op een kleine achterstand van één of twee doelpunten. Bij rust was de stand 6-5 in het voordeel van Woudenberg. Dit gaatje kon Elburg ook in de tweede helft niet dichten zodat toch een klein verlies moest worden geïncasseerd (14-12).

Corné Prins 4; Etienne uit de Fles 2; Danique uit de Fles 2; Jeffrey Prins 2; Erwin Dekker 1; Emily van der Linde 1;

Volgende week zaterdag 12 september spelen de meeste teams van KV Elburg thuiswedstrijden. Elburg 1 speelt om 15.30 uur tegen Rood-Wit 1 uit Wezep. Daarvoor, om 14.00 uur speelt Elburg 2 tegen MIA 3 uit Amersfoort.