KV Elburg verliest sleutelduel tegen Sparta

Zaterdagmiddag speelde Elburg 1 op het Burg. Bode sportpark de belangrijke wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De winnaar vond aansluiting bij de subtop, de verliezer belandde toch weer in de onderste regionen van de 2e klas D. Elburg kon na een goede eerste helft in de tweede helft geen vuist meer maken tegen Sparta en verloor met 14-18.

Dat Elburg geen liefhebber is van slecht weer is bekend en dat bleek tegen Sparta ook maar weer. De wedstrijd werd gespeeld in de stromende regen en zonder publiek was er maar weinig sfeer rondom het korfbalveld. Met name in de tweede helft liet Sparta zien beter te kunnen omgaan met deze omstandigheden.
Elburg coach Jackie de Vries kon starten met zijn basis-acht en die speelden de eerste helft een prima pot tegen de toch wel sterkte tegenstander. Qua doelpunten hielden de teams zich ook in evenwicht. Via 4-4- en 8-8 kon Elburg met een puntje voorsprong de rust in (9-8).
Al snel in de tweede helft nam Sparta het initiatief over. Elburg scoorde moeilijk, had ook geen geluk met de afstandsschoten maar Sparta scoorde ondanks de weersomstandigheden gemakkelijk. Vijf Elburger doelpunten in de tweede helft was te weinig om nog aanspraak te kunnen maken op een punt. Sparta bleef aan de goede kant van de score en via 11-13 en 14-17 was de winst bij 14-18 toch wel verdiend te noemen voor de Nijkerkers.

Corné Prins 4; Noah de Jong 3; Emily van der Linde 3; Emma Veldkamp 2; Etienne uit de Fles 1; Danique uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag 17 oktober spelen Elburg 1 en 2 uitwedstrijden. Elburg 2 speelt om 11.45 uur tegen SKF 5 te Veenendaal. Elburg 1 speelt de uitwedstrijd tegen Exakwa in Lelystad, aanvang 16.30 uur.