KV Elburg begint de competitie met een gelijkspel

Op zaterdag 11 september begon voor korfbalvereniging Elburg de veldcompetitie 2021-2022. Eindelijk konden er weer wedstrijden worden gespeeld. Voor Elburg 1 stond er direct al een pittig duel op het programma. Op het Burg. Bode sportpark was men gastheer voor DOS-WK 1 uit Enschede.
Na een gelijk opgaande wedstrijd kwam er uiteindelijk een puntendeling uit: 17-17. Beide teams waren tevreden met dat punt en coach Jackie de Vries sprak zelfs van een bonuspunt. “Ik ga er van uit dat DOS-WK kampioenskandidaat is. Een punt pakken tegen dit team is gewoon goed”.

Toch had er met enig geluk nog twee punten ingezeten maar dat was misschien ook wel teveel van het goede. Beide teams maakten er een goede en spannende wedstrijd van. Ook qua scoreverloop hielden de teams elkaar in evenwicht. Via 3-3 en 5-5 ging Elburg met een kleine voorsprong de rust in: 9-8.
Na rust zagen de toeschouwers een zelfde beeld. Ondanks de regen maakten beide teams er het beste van. Elburg wist op een 13-10 voorsprong te komen maar na tien minuten was de stand weer gelijk. Een spannende slotfase brak aan. Elburg kwam steeds op voorsprong maar DOS-WK maakte vervolgens weer snel de gelijkmaker. Bij de stand 17-17 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Achteraf toonden beide teams zich tevreden met het gelijkspel en Elburg liet als team een prima indruk achter.

Corné Prins 6; Noah de Jong 5; Etienne uit de Fles 2; Jeffrey Prins 2; Danique uit de Fles 1; Rik Westland 1.

Volgende week zaterdag 18 september spelen Elburg 1 en 2 uitwedstrijden. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen SKF 5 te Veenendaal. Elburg 1 speelt de uitwedstrijd tegen EKC Nääs in Enschede, aanvang 16.00 uur.