KV Elburg flink onderuit in Enschede

KV Elburg ging zaterdag in Enschede flink onderuit. De uitwedstrijd tegen EKC Nääs werd kansloos verloren. Elburg moest een 22-8 nederlaag incasseren.

De eerste wedstrijd na bijna een jaar, vorige week op het Burg. Bode sportpark, gaf reden tot optimisme. Elburg pakte meteen een punt tegen één van de kampioenskandidaten, DOS-WK. Tegen Nääs zat dat er zaterdag helaas niet in. “Eigenlijk een complete offday voor het hele teams” was de korte conclusie van teambegeleider Albert Steert. Nääs was veel scherper in de afronding en wat de Elburgers ook probeerden, ze konden het sterke Nääs niet van de winst afhouden. Bij rust was de stand al 12-6 in Enschedees oordeel. De tweede helft leverde voor de Elburgers maar twee doelpunten op, natuurlijk veel te weinig om mee te doen voor de winst. Het gebrek aan schotkracht deze middag brak Elburg flink op. Door dit resultaat blijft Elburg op 1 wedstrijdpunt staan.

Noah de Jong 2; Etienne uit de Fles 2; Jeffrey Prins 2; Rik Westland 2.

Volgende week zaterdag 25 september spelen Elburg 1 en 2 thuiswedstrijden. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen het Zwolse Oranje Zwart 2. Elburg 1 speelt tegen Oranje Zwart 1 om 15.30 uur.